۱۳۹۰ شهریور ۱۷, پنجشنبه

خارجیها 3 عضو یک خانواده را با خود بردند!


   ۱۳۹۰/۶/۱۷
خارجیها 3 عضو یک خانواده را با خود بردند!


نیروهای خارجی 3 عضو یک خانواده را در ننگرهار با خود برده اند.

احمد ضیا عبدالزی، سخنگوی والی ننگرهار می گوید که این افراد در نتیجه عملیات مشترک نیروهای افغانستان و خارجی به اتهام دست داشتن با مخالفان مسلح برده شده اند.

وی از ارائه جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرد.

در همین حال باشندگان محل می گویند که نیروهای مشترک زیورات این خانواده ها را با خود برده اند.

قابل یادآوری است که نیروهای خارجی تا هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده اند.

معنوی باید دادگــــــاهی گردد؟!


۱۳۹۰/۶/۱۷
معنوی باید دادگــــــاهی گردد؟!
هر چند نشست عمومی روز چهارشنبه مجلس به دلیل عدم تکمیل نصاب برگزار نشد اما شماری از نمایندگان در بحث های آزاد خود مقصر اصلی ایجاد بحران را رییس کمیسیون انتخابات دانسته و خواهان به دادگاه کشانیدن وی شدند 


به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، با افزایش تنش ها در مجلس نمایندگان پس از سلب صلاحیت 9 عضو مجلس نمایندگان با معرفی 9 نامزد معترض به جای آنها توسط کمیسیون مستقل انتخابات شماری از اعضای مجلس خواستار به دادگاه کشانیدن رییس کمیسیون انتخابات شده اند.

در همین حال برای دومین بار نیروهای امنیتی مانع ورود دسته جمعی اعضای ائتلاف حمایت از قانون همراه با 9 عضو سلب صلاحیت شده مجلس نمایندگان به صحن شورای ملی شده اند.

اعضای ائتلاف حمایت از قانون پیش از این نیز تلاش کردند تا همراه با 9 عضو سلب صلاحیت شده مجلس به صورت دسته جمعی وارد مجلس شوند اما نیروهای امنیتی مانع ورود آنها شده اند.

هرچند نشست عمومی روز چهارشنبه مجلس نمایندگان به دلیل عدم تکمیل نصاب برگزار نشد اما شماری از اعضای مجلس در بحث های آزاد خود از درگیری اخیر کمیسیون مستقل درباره حل جنجال های انتخاباتی به شدت انتقاد کرده و خواهان به دادگان کشانیدن فضل احمد معنوی، رییس این کمیسیون شده اند.

به باور آنان آقای معنوی با فیصله خود چنین بحرانی را بوجود آورده است. بر اساس فیصله کمیسیون مستقل انتخابات از میان 62 نامزدی که از سوی دادگاه ویژه برنده اعلام شده بودند تنها 9 تن به مجلس راه پیدا کرده و در مقابل 9 نماینده بر حال پارلمانسلب صلاحیت شدند.

این در حالی است که بر اساس حکم ریاست جمهوری با فیصله اخیر کمیسیون انتخابات پرونده انتخابات بسته شده است اما اعضای ائتلاف حمایت از قانون و همچنان نامزدان برنده اعلام شده هیچ کدام این فیصله را قبول ندارند.

شماری دیگر از نمایندگان حاضر درجلسه ، خواستار پايان كشمكش ها گرديدند و تأكيد نمودند كه به خاطر پرداختن به مسائل مهم ملي چون پيش رو بودن كنفرانس دوم بن، امضاي پيمان استراتي‍ژيك افغانستان با ايالات متحده امريكا، دادن رأي اعتماد به اعضاي باقيمانده كابينه و قوه قضاييه و نقش نظارتي پارلمان از كاركردهاي حكومت به ادامه اختلافات نقطه پايان گذاشته شود.

آنان در عین حال خواستار تعيين هیأتی به خاطر صحبت با اعضاي ائتلاف حمايت ازقانون جهت دعوت آنان به مجلس شدند و نيزا ز رئيس جمهور خواستند تا به 9 تن از وكلايی كه درنتيجه فيصله كميسيون انتخابات، كرسي هاي شان را در مجلس ازدست داده اند، اعادۀ حیثت شود.

ی اس آی، بزرگترین تهدیدی برای افغانستان


۱۳۹۰/۶/۱۶
آی اس آی، بزرگترین تهدیدی برای افغانستان
یک سناتور امریکایی اخیراً هشدار داده است که پاکستان تهدیدی عمده برای افغانستان به حساب می آید و اداره استخبارات نظامی این کشور بزرگترین خطر را برای حکومت افغانستان تشکیل می دهد 



پاکستان تهدیدی عمده برای افغانستان به حساب می آید و اداره استخبارات نظامی این کشور بزرگترین خطر را برای حکومت افغانستان تشکیل می دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مطلب را مارک کرک سناتور امریکایی از حزب جمهوریخواه پس از سفر دو هفته ای خود به منطقه گفت و افزود که شبکه حقانی توسط اداره استخبارات پاکستان یا آی اس آی، حمایت می شود.

این سناتور آمریکایی همچنین خاطرنشان ساخت که بیانات مقامات حکومت پاکستان که عکس این موضوع را می رسانند، دروغ محض است.
وی گفت: بگذارید به طور واضح بگویم که بسیاری از امریکایی ها به خاطر حمایت آی اس آی از شورشیان در افغانستان، در آن جا کشته شده اند.
سناتور کرک همچنان افزود وقت آن رسیده است که در مورد کمک ایالات متحده امریکا که نتیجه معکوس را به همراه داشته است، تجدید نظر شود.

شبکه حقانی که با طالبان در ارتباط است، خطرناک ترین دشمن نیروهای امریکایی در شرق افغانستان محسوب می شود.جلال الدین حقانی یکی از قوماندان های جهادی پیشین، این شبکه را بنیاد گذاشت و اکنون پسرش سراج الدین حقانی رهبری آن را برعهده دارد.

واشنگتن هر دو آنان را به حیث تروریستان جهانی قلمداد می کند. این شبکه به انجام مرگبارترین حملات علیه نیروهای امریکایی در افغانستان مقصر دانسته شده است.

در سال 2009 میلادی، افراد مربوط به این شبکه با یک حمله انتحاری در داخل یک پایگاه نظامی امریکا در ولایت خوست ، هفت کارمند اداره استخبارات مرکزی ایالات متحده امریکا را کشتند.

سناتور کرک همچنان گفته است که این شبکه به یک نیروی بسیار خطرناک، مرگبار و سرطانی در افغانستان مبدل شده است. او گفته است که در نتیجه مأموریتش به منطقه، نظرش در مورد پاکستان تغییر خورده است.

این سناتور امریکایی همچنین اظهار داشته است که برای اولین بار در سال 2008 میلادی به حیث مأمور ارشد احتیاط در بخش استخبارات در افغانستان خدمت کرده بود.وی گفت که در آن زمان فکر می کرد که وضعیت پاکستان پیچیده است و با توجه به منافع امریکا درین کشور باید از راه دیپلوماتیک با آن برخورد شود.

اما اکنون، سناتور کرک گفته است که با آن نظر دیگر موافق نیست و در مورد کمک های امریکا با پاکستان باید تجدید نظر شود.

هشدار نامزدان معترض به حکومت؛ گسترش دامنه تظاهرات در کل کشور؟!


۱۳۹۰/۶/۱۶
هشدار نامزدان معترض به حکومت؛
گسترش دامنه تظاهرات در کل کشور؟!
شماری از نامزدان معترض و طرفدارانشان که برای دومین روز دست به تظاهرات گسترده زدند هشدار می دهند در صورت عملی نشدن خواسته های آنان مبنی بر تطبیق فیصله دادگاه ویژه، دامنه تظاهرات به سایر ولایتهای کشور نیز گسترش خواهد یافت 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، شماری از نامزدان معترض انتخابات پارلمانی و طرفدارانشان در دومین روز باز هم دست به تظاهرات گسترده زدند.

این تظاهر کنندگان که دیروز سه شنبه از میدان شهر تا چوک ارغندی کابل رسیده بودند امروز به طرف مرکز شهر در حرکت هستند.آنان خواستار تطبیق فیصله دادگاه ویژه در پیوند به معرفی شدن 62 نامزد برنده برخواسته از این فیصله به مجلس نمایندگان هستند.

مظاهره چیان هشدار میدهند، در صورت عملی نشدن خواست های آنان دامنه تظاهرات به سایر ولایتهای کشور نیز گسترش خواهد یافت.

آنان نزدیک به 3 ساعت شاهراه کابل-قندهار را بروی ترافیک مسدود نمودند که باعث ایجاد مشکلات به باشندگان محل و عابران شدند. عابران این شاهراه از دولت خواستند تا به بحران یادشده نقطه پایان بگذارد.

بر اساس گزارشات رسیده ، اعتراض کنندگان شعار مى دادند فضل احمد معنوى و مارشـال فهيم، معاون اول رياست جمهورى بايد به دادگاه کشانيده شوند .

این تنش ها در حالی برگزار می شود که پیش از این کمیسیون مستقل انتخابات برای پایان دادن به تنش های انتخاباتی از میان 62 نامزدی که از سوی دادگاه ویژه انتخاباتی پیروز شناخته شده اند تنها 9 تن آنها را به مجلس نمایندگان معرفی کرد.

در پی تطبیق این فیصله اعتراضات زیادی هم از سوی ائتلاف حمایت از قانون و هم از سوی نامزدان معترض و شماری از نهادها مشاهده شد.

بر اساس گزارشات رسیده ائتلاف حمایت از قانون نیز امروز چهارشنبه قصد دارند به همراه 9 تن از نمایندگانی که از سوی کمیسیون انتخابات سلب صلاحیت شده اند وارد پارلمان شوند.

از سوی دیگر نامزدان معترض نیز دست به تظاهرات گسترده ای زده اند و به سمت مرکز کابل در حرکت هستند. برخی گزارشات حاکی از ان است که در میان نامزدان معترض افراد مسلح نیز وجود دارند!

پیش از این نیز شاهد اعتراضات خشونت بار در کشور بودیم اما انتظار مردم از نمایندگان این است که در چنین موقعیتی نباید همچون مخالفین دست به اقدامات مسلحانه بزنند. آنان به عنوان نمایندگان مردم باید از راههای مدنی مشکلات را حل کنند.

هر چند بحران انتخابات پارلمانی افغانستان بیش از حد طولانی شده است و خشم شمار زیادی از مردم را نیز برانگیخته است اما مطمئناً روشهای مسلحانه نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه منجر به شعله ورتر شدن آن می گردد.

پيش از اين برخى از آگاهان گفته بودند که حکومت قصد انحـلال پارلمان را دارد.به باور آنان حامد کرزى زير نام حمايت از فيصله دادگاه ويژه قصد دارد تا پارلمان کشور را از ساختار سياسى حذف و پس از آن با راه اندازى جرگه به اصطلاح عنعنوى قدرت خود را تمديد کند!!

طالبان؛ عاملی برای بدنام سازی علمای دینی


۱۳۹۰/۶/۱۵
طالبان؛ عاملی برای بدنام سازی علمای دینی
طالبان با سربازگیری از میان نوجوانان فاجعه می آفرینند و ادعا دارند که اهل مدارس دینی هستند. طالبانی که آدم می کشند و کودکان را استخدام می کنند، اهل مدرسه نیستند و برای توطئه و بدنام کردن اهل مدرسه و علمای دینی فعاليت می كنند. 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان با لحن تندی از عملکرد طالبان انتقاد کرده و این گروه را یک حرکت فاجعه آفرین خوانده است.

آقای ربانی در دومین اجلاس جوانان افغانستان گفت مدارس دینی در گذشته شخصیت هایی همانند مولانا جلال الدین بلخی را به جامعه تقدیم می کرد اما امروز همین مدارس به مراکز صدور افراطیت تبدیل شده اند.

رئیس شورای عالی صلح اظهار داشت حرکتی به نام طالبان با سربازگیری از میان نوجوانان فاجعه می آفرینند و ادعا دارند که اهل مدارس دینی هستند. طالبانی که به نام اهل مدرسه آدم می کشند و کودکان را استخدام می کنند، اهل مدرسه نیستند و برای توطئه و بدنام کردن اهل مدرسه و علمای دینی فعاليت می كنند.

برهان الدین ربانی پیش از این در مورد برنامه مصالحه دولت افغانستان با طالبان ابراز خوش بینی کرده و گفته بود که با اعضای شورای کویته در ابوظبی دیدار داشته است اما این نخستین باری است که برهان الدین ربانی پس از عهده دار شدن ریاست شورای عالی صلح با لحنی تند در برابر طالبان صحبت می کند.

اعضای شورای عالی صلح از ميان رهبران فرماندهان سابق جهادي تعیین شده و رهبری اين شورا برای مشروعيت منطقه ای و بين المللی به كشورهای مختلف از جمله تركيه، پاكستان و ايران سفر كرده است.

تاکنون طالبان تمایلی برای مذاکرات صلح با دولت نشان نداده اند و هر بار، تقاضای مقامات افغانستانی به مذاکره با طالبان، با یک رشته حملات مرگبار این گروه همراه بوده است.

با این حال، ملا محمد عمر، رهبر طالبان در پیامی که به مناسبت عید فطر منتشر کرده بود، به شکل غیرمستقیم از تمایل خود برای پایان دادن به بحران در افغانستان صحبت کرد و گفت که در این زمینه هر راه مشروع می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گفته برخی از كارشناسان، اگر طالبان در خواستهای شورای عالی صلح را جدی می گرفتند از حجم حملات خود كم می كردند اما تاكنون طالبان چنين كاری را انجام نداده اند.

بیرون شدن پرشتاب نیروهای امریکایی یک نیاز است


۱۳۹۰/۶/۱۵
بیرون شدن پرشتاب نیروهای امریکایی یک نیاز است
بیرون شدن پرشتاب نیروهای امریکایی از افغانستان یک نیاز است و هیچ بهانه ای را برای بودن نیروهای امریکایی در افغانستان ندیده است و نه هم شنیده است 

اظهاراتی و جود دارند که نیروهای امریکایی باید زودتر از زمان تعیین شده از افغانستان بیرون شوند.
وی حکومت افغانستان را در آموزش نیروهای اردوی ملی و پولیس و نیز در کاهش فساد اداری ناکام می داند و می گوید امریکا باید در مبارزه با هراس افکنی تمرکز کند نه بر مبارزه بر شورش ها.

یک سناتور امریکایی پس از بازگذشت از سفرش در افغانستان گفته است که بیرون شدن پرشتاب نیروهای امریکایی از افغانستان یک نیاز است و هیچ بهانه ای را برای بودن نیروهای امریکایی در افغانستان ندیده است و نه هم شنیده است.

وی می افزاید که ایالات متحده امریکا تا اندازه ای زیاد هدف های اصلی اش را چون برانداختن طالبان از قدرت، کشتن اسامه بن لادن و در هم کوبیدن اردوگاه های آموزشی القاعده که زمینه را برای انجام حمله های یازدهم سپتامبر فراهم کرده بودند در جنک افغانستان به دست آورده است.

از سویی هم شماری از آگاهان می گویند که ایالات متحده امریکا باید به تعهداتش در قبال افغانستان پابند باشد و این کشور را تنها نگذارد.
این آگاهان انگیزه ناتوانی نیروهای اردو و پولیس را مجهز نبودن این نیروها می دانند.

این گفته های سناتور امریکایی در حالی ابراز می شوند که رییس جمهور اوباما نیز در تازه ترین سخنانش بر پایان دادن هرچه زودتر نبرد افغانستان تاکید ورزید.

دومین کنفرانس مشترک چهار کشور؛ سهم افغانستان از مواد مخدر تنها بدنامی است!


۱۳۹۰/۶/۱۴
دومین کنفرانس مشترک چهار کشور؛
سهم افغانستان از مواد مخدر تنها بدنامی است!
سهم افغانستان از مواد مخدر بدنامی است، در حالی که بیشترین مفاد آن برای قاچاقچیان بین المللی می رسد. سهم دهاقین ما از معامله 68 میلیاردی مواد مخدر در جهان کمتر از 3 درصد می باشد!!! 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، کشورهای افغانستان، روسیه، تاجیکستان و پاکستان روز دوشنبه خواستار مبارزه جدی با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر شدند.

در عین حال مقام روسی از تلاش های دولت افغانستان و جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرد.

مسئولان مبارزه با مواد مخدر این چهار کشور، در کنفرانسی در کابل مواد مخدر را برای امنیت منطقه خطرناک خواندند.

قابل ذکر است که وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان میزبان کنفرانس دوره ای در رابطه با تلاش مشترک چهار کشور برای مبارزه با مواد مخدر می باشد.

ضرار احمد مقبل، وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان در روز اول این کنفرانس در کابل گفت که مواد مخدر مشکل جهانی است و مبارزه جهانی می خواهد.

ضرار احمد مقبل افزود تنفیذ قانون، معیشت بدیل، تداوی معتادین، مبارزه با قاچاقبران مواد مخدر و ایجاد فضای سالم زمینه هایی است که ما می توانیم با همکاری حل کنیم. همچنین قیمت بالای تریاک سبب شده است تا دهاقین به کشت تریاک روی آورند.

وزیر مبارزه با مواد مخدر از کاهش 48 درصدی در کشت کوکنار خبر می دهد و می گوید که کشت کوکنار در افغانستان سابقه طولانی نداشته و در سال های جنگ بر مردم کشور تحمیل شده است.

براساس آمار وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان، در سال گذشته تولید تریاک در کشور 48 درصد کاهش یافته اما تقاضا برای این ماده به حالت خود باقی است.

به گفته ضرار احمد مقبل، وزیر مبارزه با مواد مخدر، ثابت ماندن تقاضا برای تریاک نگرانی ها از افزایش کشت کوکنار در افغانستان را افزایش داده است.

آقای مقبل گفت در سال جاری 4000 هکتار زمین از کشت کوکنار پاک شده و بیشترین مزارع کشت کوکنار در هلمند نابوده شده اند.

این مقام دولت افغانستان گفت نیروهای امنیتی افغانستان در سال گذشته و سه ماه اول سال جاری بیش از 1500 عملیات را برای مبارزه با قاچاقچیان و نابودی ذخیره گاههای مواد مخدر انجام داده اند.

همچنین وی گفت طالبان سالانه 150 میلیون دالر از فروش مواد مخدر به دست می آورند. تمویل کننده اصلی مواد مخدر گروه های تروریستی در افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه می باشد.

مقام روسی نیز از برنامه مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرده و آن را غیرجدی خوانده است.

در همین حال، ویکتور ایوانوف، رییس اداره مبارزه با مواد مخدر روسیه از جامعه جهانی انتقاد کرد و گفت با وجود حضور نیروهای بین المللی در ده سال گذشته مبارزه جدی با مواد مخدر صورت نگرفته است و این موضوع چراهای بسیاری را به دنبال خود کشانده است.

آقای ایوانوف گفت روسیه پس از اروپا بزرگترین قربانی مواد مخدر افغانستان است. کمک های پراکنده مانند کشت بدیل باعث کاهش کشت کوکنار نمی شود بلکه باید مزارع کوکنار از بین برده شوند و دهقانانی که کوکنار می کارند مورد پیگرد عدلی و قضایی قرار گیرند.

به گفته این مقام روسی، تنها در ده سال اخیر یک میلیون تن به دلیل مواد مخدری که در افغانستان تولید می شود جان شان را از دست داده و 16 میلیون دیگر به مواد مخدر معتاد شده اند.

اما وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت سهم افغانستان از مواد مخدر بدنامی است، در حالی که بیشترین مفاد آن برای قاچاقچیان بین المللی می رسد.

او افزود مردم ما صد درصد بار ملامت و سرزنش جهانی را به خاطر کشت کوکنار و تولید تریاک می کشند اما سهم دهاقین ما از معامله 68 میلیاردی مواد مخدر در جهان کمتر از 3 درصد می باشد. این سهم اندک از یک معامله بزرگ و خطرناک نشان دهنده آن است که مردم افغانستان قربانی مواد مخدر می باشند.

مسوولان مبارزه با مواد مخدر تاجیکستان و پاکستان نیز در این کنفرانس خواستار مبارزه جدی با کشت و تولید مواد مخدر افغانستان شدند.

جنرال احمد حسین شکیل، رییس عمومی نیروهای مبارزه با مواد مخدر پاکستان گفت حضور نیروهای خارجی در افغانستان سبب کاهش تولید مواد مخدر نشده است.

همچنان جنرال رستم شاه نظر اوف، رییس کمیته دولتی کنترول مواد مخدر تاجیکستان گفت که این کشور با همکاری افغانستان تلاش می کند جلو قاچاق مواد مخدر از ولایت بدخشان افغانستان به تاجیکستان و سایر کشورهای آسیای میانه گرفته ش

تلاش برای مداخله محکمه بین المللی؛ خشونت، جنگ و تروریسم دیگر بس است


۱۳۹۰/۶/۱۴
تلاش برای مداخله محکمه بین المللی؛
خشونت، جنگ و تروریسم دیگر بس است
هیات مشترک فعالان صلح متشکل از کارشناسانی از کشورهای آمریکا و ایتالیا است، با شعار "خشونت، جنگ و تروریسم بس است" به افغانستان رفته و با اعضای جامعه مدنی، نهادهای دفاع از حقوق بشر و قربانیان جنگ در کشور دیدار کرده اند 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، هیات مشترک فعالان بین المللی صلح که به افغانستان آمده اند از تلاش ها برای مداخله محکمه بین المللی جنایی در حوادث افغانستان حمایت خود را اعلام نموده اند.

این هیات که متشکل از کارشناسانی از کشورهای آمریکا و ایتالیا است، با شعار "خشونت، جنگ و تروریسم بس است" به افغانستان رفته و با اعضای جامعه مدنی، نهادهای دفاع از حقوق بشر و قربانیان جنگ در کشور دیدار کرده اند.

آنها می گویند که در افغانستان تمایل زیادی برای رسیدگی به جنایات جنگی نزد مردم وجود دارد.

سفر این هیات بین المللی در حالی به افغانستان صورت گرفته است که کشور از مدتهاست برنامه عدالت انتقالی را که هدف اصلی آن مستند سازی جرایم جنگی است، راه اندازی نموده است.

فلاویو لوتی، از اعضای ارشد این هیات که عضو نهاد موسوم به میزگرد صلح است می گوید کمک به رسیدگی به جنایات جنگی در افغانستان و تقویت نهادهای جامعه مدنی از وظایف مهم جهان است که باید به درستی صورت گیرد.

نهاد حقوق بشر و دموکراسی افغانستان که با این هیات دیدار کرده می گوید که زمینه سازی برای مداخله محکمه بین المللی جنائی در مسایل افغانستان، از خواستهای اصلی آنها بوده است.

خداداد بشارت، مسئول اجرایی نهاد حقوق بشر و دموکراسی افغانستان نیز اظهار کرد که خواست اصلی آنان که با این هیات دیدار کرده بودند ایجاد زمینه ای مناسب برای شروع تحقیقات و مداخله دادگاه بین المللی جنایی در مسائل و مشکلات افغانستان است.

قابل ذکر است که از مدستها بدین سو، قرار است تحت نام عدالت انتقالی برنامه ای اجرا گردد اما به دلیل شرایط بد سیاسی افغانستان، موانعی وجود داشت که باعث شد این برنامه صورت نپذیرد.

ائتلاف حمایت از قانون، خاکستری زیر آتش!


 ۱۳۹۰/۶/۱۴
ائتلاف حمایت از قانون، خاکستری زیر آتش!
در پی حضور رییس مجلس نمایندگان در مراسم تحلیف 8 نماینده جدید، ائتلاف حمایت از قانون هشدار داده است که عبدالرؤف ابراهیمی خلاف فیصله‌های این مجلس عمل کرده و در مورد سرنوشت بعدی وی تصمیم خواهند گرفت 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، در پی حضور رییس مجلس نمایندگان در مراسم تحلیف 8 نماینده جدید، ائتلاف حمایت از قانون هشدار داده است که عبدالرؤف ابراهیمی خلاف فیصله‌های این مجلس عمل کرده و در مورد سرنوشت بعدی وی تصمیم خواهند گرفت.

اسدالله سعادتی، سخنگوی ائتلاف حمایت از قانون، اقدام رییس پارلمان در مورد پذیرش 8 نماینده جدید به این مجلس را خیانت به خانه ملت خوانده تأکید می‌‌کند که هرگاه آقای ابراهیمی از فیصله‌های این مجلس حمایت نکند، ائتلاف حمایت از قانون در مورد سرنوشت بعدی آقای ابراهیمی تصمیم خواهد گرفت.

وی افزود که این ائتلاف در حال رایزنی با اعضای خود در مورد تحریم پارلمان و یا هم مبارزه‌های پارلمانی در درون مجلس می‌باشد.

سخنگوی ائتلاف حمایت از قانون همچنین افزود، با عملی شدن فیصله کمیسیون مستقل انتخابات و با بهره برداری از تنش های موجود رییس جمهور کرزی می کوشد تا مجلس نمایندگان را منحل سازد.

وی هشدار می دهد که مبارزات جدی این ائتلاف پس از این درون و بیرون از مجلس در برابر زورگویی ها و قانون شکنی ها حکومت ادامه خواهد داشت.
سعادتی تأکید می ورزد که این ائتلاف هیچ گاه به زورگویان و قانون شکنان تسلیم نخواهد شد.

گزارشات حاکی از ان است که احتمال دارد ایتلاف حمایت از قانون در صورتی که تعداد بیشتری از نمایندگان را به سوی خود بکشاند، به شمول رییس مجلس نمایندگان، حمایت‌شان را از خالد پشتون معاون اول و عبدالقادر قلاتوال منشی مجلس نمایندگان نیز پس بگیرند.

این در حالی است که شماری از اعضای مجمع اصلاح طلبان، فیصله کمیسیون مستقل انتخابات را نهایی می دانند و می گویند که پس از این آوردن هرگونه تغییر در نتایج انتخابات مجلس نمایندگان مخالف قوانین کشور خواهد بود.

8 تن از نامزدانی که از سوی کمیسیون انتخابات برنده معرفی شده‌اند، روز شنبه در حالی به مجلس وارد شده و تحلیف یاد کردند که نیروهای امنیتی برای مقابله با واکنش‌های احتمالی، تدابیر شدید امنیتی را در اطراف پارلمان اتخاذ کردند.

در همین حال شماری از آگاهان نیز بر این باورند که رییس جمهور کرزی با این اقدام استقلال قوه مقننه و قضائیه را از میان برد و در صدد اعلام حالت اضطرار است.

این آگاهان می گویند که در حال حاضر هیچ یک از نهادهای سه گانه دولت مشروعیت ندارد و چیزی هم به نام حکومت در افغانستان نیست.آنان هشدار می دهد که هرگاه در نظام افغانستان یک تحول بنیادی رو نما نگردد اوضاع وخیم تر از این خواهد شد.

موضوع جنجال برانگیز انتخابات پارلمانی افغانستان متأسفانه همچنان ادامه دارد و گویا به این زودی ها این بحران خاتمه نمی یابد. گروه ائتلاف حمایت از قانون نیز با ورود نمایندگان جدید همچون خاکستری زیر آتش هر لحظه امکان شعله ور تر شدن آن وجود دارد! در هر صورت امیدواریم بزودی شاهد پایان این جنجال ها باشیم.

با ریاست مجددی؛ آغاز به کار کمیسیون حل منازعات و ارتباط مردم با دولت


 ۱۳۹۰/۶/۱۳
با ریاست مجددی؛
آغاز به کار کمیسیون حل منازعات و ارتباط مردم با دولت
بر اساس فرمان حامد کرزی کمیسیون تحکیم صلح به کمیسیون مستقل حل منازعات و ارتباط مردم با دولت تبدیل شده است و حل معضلات کوچی ها و ده نشینان و اختلافات قومی از وظایف آن عنوان شده است 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، بر اساس فرمان حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان، کمیسیون تحکیم صلح به «کمیسیون مستقل حل منازعات و ارتباط مردم با دولت» تبدیل شده است.

قابل ذکر است که حل معضلات کوچی ها و ده نشینان و اختلافات قومی از وظایف این کمیسیون عنوان شده است.

صبغت الله مجددی که قبلا ریاست کمیسیون تحکیم صلح را بر عهده داشت، ریاست «کمیسیون مستقل حل منازعات و ارتباط مردم با دولت» را نیز به عهده دارد. او رییس کمیته برگزاری لویه جرگه عنعنوی است که قرار است در آینده نزدیک برگزار شود.

کمیسیون تحکیم صلح در تلاش بود که طالبان را به روند صلح بکشاند. از طریق همین کمیسیون به کسانی که به روند صلح می پیوستند، امتیازات مالی نیز داده می شد.

سید شریف یوسفی، معاون کمیسیون حل منازعات و ارتباط مردم با دولت روز یکشنبه گفت آنها وظایف سنگین و خطیری در پیش رو دارند.

سید شریف یوسفی افزود کمیسیون ما تنها تغییر نام نکرده دلیل آن این بود که شورای عالی صلح این وظایف را انجام می داد و مفهومی نداشت که دو کمیسیون در یک ارتباط کار کنند...

معاون کمیسیون حل منازعات اظهار داشت که این کمیسیون در رابطه با مسایل بزرگ تر و اساسی تر در سراسر افغانستان برای حل منازعات کار خواهد کرد. در حال حاضر از خانواده گرفته تا دولت، معضلاتی میان مردم وجود دارد که باید از طریق این کمیسیون حل شود.

به گفته وی، شما معضلاتی بر سر آب، معضلات قومی، زمین، سرحدات و قبایل دارید و تا زمانی که یک موسسه صادقانه کار نکند این معضلات حل نخواهد شد.

این در حالی است که برای حل مشکلات مردم، نهادهای رسمی دولتی وظیفه دارند و به باور آگاهان، هر مشکلی باید از راه های رسمی و قانونی آن حل گردد.

سید شریف یوسفی، معاون این کمیسیون اظهار داشت این کمیسیون برای حل مشکلات اجتماعی کار می کند و هیچ گاه زمینه تداخل وظیفه ای را به وجود نخواهد آورد.

وزارت امور خارجه: پنج نمایندگی سیاسی در پنج کشور جهان ایجاد شد


۱۳۹۰/۶/۱۳
وزارت امور خارجه:
پنج نمایندگی سیاسی در پنج کشور جهان ایجاد شد
پنج نمایندگی سیاسی افغانستان در سطح سفارت و قونسلگری ها در کشورهای عراق، کانادا، برازیل، جرمنی، هنگری بازگشایی گردیده است که با وجود آنها روابط افغانستان با آنها بهتر خواهد شد 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، جانان موسی زی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که پنج نمایندگی سیاسی در پنج کشور در جهان ایجاد شده است.

جانان موسی زی اظهار داشت که در چند هفته اخیر این نمایندگیها در کشورهای عراق، کانادا، برازیل، جرمنی، هنگری بازگشایی گردیده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود این نمایندگیهای سیاسی افغانستان به سطح سفارت و قونسلگری ها در این کشورها ایجاد گردیده است.

به گفته وی، هدف از ایجاد سه سفارتخانه در کشورهای برازیل، عراق و هنگری و دو جنرال قونسلگری در ونکوور کانادا و مونشن آلمان، رفع مشکلات مهاجرین افغانستان در خارج از کشور و گسترش روابط دیپلماتیک و تجاری با کشور ها می باشد.

جانان موسی زی، سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد که افغانستان با موجودیت این نمایندگی ها می تواند روابط بهتر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با کشورهای خارج داشته باشد.

جانان موسی زی گفت که گشایش سفارت افغانستان در برازیل از یک سو به گسترش روابط میان افغانستان و برازیل و از سوی دیگر به گسترش روابط با امریکای لاتین کمک خواهد کرد و قرار است سفارت جمهوری فدراتیف برازیل به زودی در افغانستان نیز بازگشایی شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنان طی سخنانش همکاری های منطقه را در پروسه صلح و تدبیر کنفرانس دوم بن مهم دانست و افزود که همکاری های منطقه در این پروسه بسیار باارزش می باشد تا اینکه با کمک منطقه افغانستان بتواند در پروسه موفق گردد.

به گفته وی، اجندای کنفرانس بن عبارت از صلح در افغانستان، پروسه انتقال، همکاری های منطقه به پروسه صلح می باشد.

وی ابراز داشت که سفارت افغانستان در عراق نیز به دلیل مشترکات فرهنگی، پیشینه دیرینه تاریخی و گسترش روابط با آن کشور و رفع مشکلات زایران افغانستان یک ماه پیش در عراق بازگشایی شد.

افغانستان در حال حاضر نزدیک به 70 نمایندگی سیاسی مقیم و غیر مقیم به شمول سفارت ها در سراسر جهان دارد.

نامزدان معترض: از ورود نمایندگان جدید به مجلس خوشحال


۱۳۹۰/۶/۱۳
نامزدان معترض:
از ورود نمایندگان جدید به مجلس خوشحالیم!
امروز خوشحال هستیم که بخشی از خواسته های ما که توسط محکمه اعلام و رسمیت پیدا کرده بود تحقق پیدا کرد، مبارزه را ادامه می دهیم تا تمام حکم محکمه تطبیق گردد 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، هشت تن از نامزد معترض که اخیراً از سوی کمیسیون مستقل انتخابات پیروز اعلام شده بودند، روز شنبه تحت تدابیر شدید امنیتی وارد پارلمان شده و سرانجام با وجود مخالفتهای شدید؛ مراسم تحلیف را بجا آوردند.

گفتنی است که روز گذشته همچنین نیروهای امنیتی کشور از ورود 9 نماینده برحالی که از سوی کمیسیون انتخابات حذف شده بودند به خانه ملت جلوگیری کرد.

این اقدام واکنش های مختلف را در پی داشت.ائتلاف حمایت از قانون همچنان از تغییر در ترکیب پارلمان مخالفت کرده و آن را غیرقانونی می دانند.

این ائتلاف در عین حال هشدار داد تا زمانى که ٩ نماینده حذف شده از پارلمان به جای نامزدانی که توسط کميسيون مستقل انتخابات مؤفق اعلام گرديده اند ، به جرگه گذاشته نشوند آنها در جلسات اشتراک نخواهند کرد.

در همین حال شماری از اعضای شورای نامزدان معترض از این مسأله استقبال کرده و آن را گامی بسوی تطبیق فیصله دادگاه ویژه که 62 نامزد معترض را برنده اعلام کرده، می خوانند.

داود سلطانزوی یکی از این نامزدان در این راستا چنین گفت: امروز ما خوشحال هستیم که بخشی از خواسته های ما که توسط محکمه اعلام و رسمیت پیدا کرده بود امروز تحقق پیدا می کند. ما متیقن هستیم که مبارزه دوام می یابد و تمام حکم محکمه تطبیق خواهد شد زیرا بدون تطبیق فیصله محکمه در یک کشور اسلامی راه دیگر وجود ندارد. وگرنه اگر این حکم تطبیق نگردد، این حکومت و نظام مشروعیت خود را از دست خواهد داد.

در نشست روز گذشته مجلس نمایندگان که نزدیک به 45 عضو این مجلس از کل 249 نماینده شرکت کرده بودند، تغییر 9 عضو این مجلس را که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات به دنبال جنجال‌های انتخاباتی به وجود آمده بود، قابل قبول خواندند و از رییس مجلس نمایندگان خواهان معرفی 8 عضوی شدند که به مقر شورای ملی وارد شده بودند.

با این حال، عبدالرؤف ابراهیمی خطاب به نمایندگانی که در جلسه حضور داشتند گفت که نصاب قانونی برای برگزاری جلسه وجود ندارد و از آن‌جایی که مجلس نمایندگان در چندین مصوبه‌ها، اعلامیه‌ها و فیصله‌ها تغییر در ترکیب مجلس نمایندگان را نمی‌پذیرد، نباید اعضای جدید معرفی شود.

وی از سایر نمایندگانی که در بیرون از پارلمان بودند و قصد حضور با 9 عضو سلب‌صلاحیت‌شده به مقر شورای ملی را داشتند، نیز انتقاد کرد که در مجلس حضور نیافته‌اند.

آقای ابراهیمی همچنین از مداخله‌ نیروهای امنیتی انتقاد کرد و به پیامد‌های معرفی 8 عضو جدید به این مجلس نیز هشدار داد. و گفت که عواقب آن به عهده‌ هیأت اداری نیست، بلکه بر عهده حکومت می باشد.

سرانجام 8 تن از نمایندگان جدید در حضور رییس پارلمان مراسم تحلیف را اجرا کردند.

هر چند از اقدام روز گذشته حکومت (محاصره نظامی) در برابر پارلمان حمایت نمی کنیم و این رویداد نشان داد که قوای سه‌گانه هریک برای انتقام‌گیری حاضر هستند که از هر ابزار و وسیله‌ای استفاده نمایند! اما شاید حکومت تصور می کرد که با معرفی چهره های جدید به پارلمان بن بست موجود بر سر نتایج انتخابات پایان خواهد یافت.

در همین حال شماری از نمایندگان نیز تغییرات تازه از طرف پارلمان را تایید و آن را نقطه پایان به بحران موجود عنوان می کنند.

اما گویا این بار نیز حکومت راه درستی را انتخاب نکرده است . برخی از اگاهان بر این باورند که حکومت با این اقدام بحران دیگری را رقم خواهد زد و تنش ها افزایش خواهد یافت.

نزدیک به یک سال از برگزاری انتخابات پارلمانی در کشور سپری شده است اما اعتراضات نسبت به نتایج این انتخابات هنوزهم ادامه دارد...؟!

نمایندگان جدید معرفی شدند


 ۱۳۹۰/۶/۱۲
نمایندگان جدید معرفی شدند
هشت عضو جدید پارلمان کشور ، در فضایی کاملا نظامی و بدون حضور دو سوم نمایندگان و خبرنگاران ، با حضور رییس پارلمان سوکند یاد کردند 



امروز پارلمان متشنج بود.
حدود یکهزار نیروی نظامی دولتی ، در اطراف پارلمان مستقر شده از ورود افراد رد صلاحیت شده و حتی اعضای کمیته حمایت از قانون جلوگیری کردند.
در صحن علنی پارلمان حدود پنجاه نماینده بیشتر حضور نداشتند و دیگر نمایندگان یا غایب بودند و یا از ورود آنان به داخل پارلمان جلوگیری شده بود.
از تعداد 9 عضو جدید معرفی شده از سوی کمیسیون انتخابات کشور ، هشت تن آنان در جلسه ای که به حد نصاب قانونی پارلمان نرسیده بود، سوگند یاد کردند.
این مراسم با حضور رییس پارلمان برگزار شد.

احمد بهزاد نایب دوم پارلمان طی گفتگویی با رسانه ها اعلام داشت که رییس مجلس کشور از سوی رییس جمهور تهدید شده است که باید جلسه معارفه و سوگند نمایندگان جدید برگزار شود و وی بهر وسیله ای که صلاح می داند باید نمایندگان جدید را بجای 9 نماینده رد صلاحی شده به پارلمان کشور معرفی نماید.
اسامی افراد جدید : عبدالقدیر، عبدالرووف، عاشق‌الله، احمد خان سمنگانی، گل محمد پهلوان، نثار احمد غوریانی، رحیمه جامی، حمیدالله توخی و میر ولی.
سلب صلاحیت شده ها : محمود خان سلیمانخیل، عبدالولی نیازی، محمد ظاهر غنی‌زاده، محمد طاهر زهیر، محمد شاکر کارگر، محمد رفیق شهیر، سیمن بارکزی، مسعود خان نورزایی و عبدالحبیب اندیوال.

رهبر گروه حمایت از قانون پارلمان که تعداد شان به دو سوم مجلس می رسد ، اعلام داشت که این کار دولت یک کودتای نظامی علیه پارلمان می باشد.

عبدالرووف ابراهیمی، رئیس پارلمان کشور، اعضای جدید مجلس را با حضور حدود ۵۰ نماینده از مجموع ۲۴۹ نماینده معرفی کرد، اما نسبت به حضور پلیس ضدشورش در اطراف ساختمان مجلس به شدت انتقاد نمود.
آقای ابراهیمی مستقر شدن پلیس در اطراف پارلمان را اقدام نظامی و توسل به زور برای معرفی این افراد دانست و گفت که پیامدهای این اقدام به دوش حکومت خواهد بود.

به نظر مي رسد كه براي حفظ امنيت داخل پارلمان نياز به يك نيروي نظامي ويژه از خود پارلمان است. وبراي تنبيه نمايندگاني كه بجاي استفاده از گفتگو از ابزار فيزيكي براي به كرسي نشاندن حرفهايشان استفاده مي كنند توسط  خود پارلمان محدوديت ها و محروميت هايي در نظر گرفته شود. تا ديگر شاهد جنگ سگ وگربه در صفحه تلويزيون ها نباشيم

تطبیق فیصله کمیسیون انتخابات از راه نظامی؟!


۱۳۹۰/۶/۱۲
تطبیق فیصله کمیسیون انتخابات از راه نظامی؟!
نیروهای امنیتی کشور 4 طرف ساختمان پارلمان را محاصره کرده و از ورود 9 نماینده ای که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات رد صلاحیت شدند، جلوگیری کردند 



به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، نمایندگان جدید که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات برنده اعلام گردیده بودند، ‌صبح امروز وارد پارلمان شدند.

گفتنی است که صبح امروز شنبه ، نیروهای امنیتی 4 طرف ساختمان پارلمان را محاصره کرده و از ورود 9 نماینده ای که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات رد صلاحیت شدند، جلوگیری کردند.

بر اساس گزارشات رسیده ، در حال حاضر نمایندگان جدید و اعضای ائتلاف اصلاح طلبان داخل پارلمان شده اما اعضای گروه حمایت از قانون که می خواستند با 9 نمایندۀ حذف شده وارد مجلس شوند؛همچنان در بیرون از ساختمان پارلمان قرار دارند.

ممانعت برای ورود اعضای ائتلاف حمایت از قانون درحالی صورت می گیرد که پیش از این نیز این ائتلاف هشدار داده بودند در صورتی که تغییری در ترکیب پارلملن صورت گیرد دست به تظاهرات گسترده خواهند زد.

در همین حال احمد بهزاد، معاون دوم مجلس به خبرنگاران گفت که مقامهای حکومت قصد دارند که افراد تازه معرفی را شده را به زور به مجلس معرفی کنند و آنها به همراه نیروهای مسلح به مجلس آمده اند.

آقای قدیر ، رییس ائتلاف حمایت از قانون نیز گفت که حامد کرزی تلاش دارد تصمیم اخیر کمیسیون انتخابات را که مورد حمایت او است از طریق نظامی به اجرا بگذارد و افراد تازه معرفی شده را به زور نیروهای مسلح وارد مجلس کند.

گفتنی است که کمیسیون مستقل انتخابات پس از عهده دار شدن صلاحیت تصمیم نهایی در مورد جنجال های انتخابات، تصمیم خود را مبنی بر حذف 9 نماینده برحال مجلس و جایگزینی 9 نامزد معترض اعلام نمود.

اما این فیصله با واکنش تند اعضای ائتلاف حمایت از قانون و شماری از نامزدان معترض مواجه شد. اعضای ائتلاف حمایت از قانون با برگزاری تظاهراتی این فیصله را غیر قانونی خوانده و هشدار داده اند که هیچ کس حق تغییر در ترکیب پارلمان راندارد. از سوی دیگر نامزدان معترض نیز خواهان ورود 62 نامزدی است که از سوی دادگاه ویژه برنده اعلام شده اند.

در حال حاضر نیز پس از شدت گرفتن بحران انتخاباتی حکومت به این نتیجه رسیده است که از راه مسالمت آمیز این موضوع حل نمی گردد و باید از از راه زور و نظامی وارد شود!

مقامات امنیتی با ایجاد کمربند امنیتی در اطراف پارلمان در صدد عملی کردن فیصله کمیسیون مستقل انتخابات هستند.

گزارشات حاکی از آن است که در حال حاضر مشاجره های لفظی نیز میان نیروهای امنیتی و نمایندگانی که قرار است حذف شوند صورت گرفته است. صدها تن از نیروهای پولیس و امنیتی محوطه پارلمان را محاصره و جهت تامین امنیت تدابیر شدید را در نظر گرفته اند تا این عکس العمل ها و مشاجره ها به خشونت نگراید.

در مجلس نمایندگان نیز اخیراً دودستگی ایجاد شده است .گروه پارلمانی اصلاح طلبان تغییرات اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات را قبول کرد اما گروه حمایت از قانون همچنان در مخالفت با این تصمیم ایستاد.

اصلاح طلبان موافق نظر كميسيون هستند و معتقدند كه بايد بر بحراني كه يكسال از انرژي و وقت سه قوه كشور را گرفته پايان داد اما ائتلاف حمايت از قانون مي گويند حتي يك نفر نيز از تركيب مجلس نمايندگان نبايد خارج شود.

اعضای ائتلاف حمایت از قانون اين اقدام دولت مبني بر جلوگيري از ورود 9 نماينده حذف شده به داخل پارلمان را نوعي كودتای نظامی عنوان كرده اند. آنان می افزاید در صورتی که به 9 عضو این مجلس اجازه دخول داده نشود؛ آنان دست به تظاهرات گسترده خواهند زد.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا این استراتژی جدید حکومت برای عملی شدن فیصله کمیسیون انتخابات با موفقیت به انجام می رسد یا این که این اقدام نیز خود سرآغاز جنجالی دیگر خواهد شد؟!!

اختطاف 30 نوجوان پاکستانی در افغانستان!!


  ۱۳۹۰/۶/۱۲
اختطاف 30 نوجوان پاکستانی در افغانستان!!
مقامات پاکستانی ادعا می کنند که 30 تن از نوجوانان پاکستانی که در روزهای عید در داخل خاک افغانستان شده اند، از سوی افراد مسلح ناشناس ربوده شده اند 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، مقامات پاکستانی ادعا می کنند که 30 تن از نوجوانان پاکستانی که در روزهای عید در داخل خاک افغانستان شده اند، از سوی افراد مسلح ناشناس ربوده شده اند.

اما در همین حال والی کنر می گوید که هیچ کودکی از مرز وارد خاک افغانستان نشده است.

مقامات پاکستانی روز جمعه، ۱۱ سنبله گزارش کردند که طالبان بیش از 30 کودک و نوجوان 12 تا 18 ساله پاکستانی را که به اشتباه از مرز عبور کرده و وارد خاک افغانستان شده بودند ربوده و با خود برده اند.

براساس این گزارش، این حادثه روز پنجشنبه و در مناطق شمال غرب پاکستان روی داد که از جمله مناطق حضور گسترده و فعالیت پیکارجویان اسلام گرا در پاکستان محسوب می شود.

ربوده شدگان در دومین روز از تعطیلات عید فطر برای تفریح و پیک نیک به طور گروهی به ناحیه ای در منطقه قبیله ای باجور رفته بودند.

به گفته مقامات محلی، ریش سفیدان محلی پیش از مطلع ساختن مقامات دولتی کوشیده بودند از طریق مذاکره با ربایندگان، امکان رهایی این نوجوانان را فراهم آورند.

ظاهراً تعدادی از ربوده شدگان بزرگتر موفق شدند از چنگ ربایندگان فرار کنند و خانواده های خود را از ماجرا مطلع سازند. مقامات پاکستانی پیش از این نیز طالبان را به گروگان گیری به منظور اخاذی متهم کرده بودند.

این در حالی است که اخیرا سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارشی، گفت که طالبان از کودکان و نوجوانان در عملیات انتحاری استفاده می کنند.

از سوی دیگر ، والى کنر اختطاف اطفال پاکستانى توسط طالبان مسلح به خاک افغانستان را رد نمود.

سيد فضل الله وحيدى ، والى کنر در گفتگو با برخی رسانه ها گفت که هيچ طفل و نوجوان از باجور پاکستان که با ولايت کنر سرحد دارد، به اين ولايت آورده نشده است.وى افزود که مخالفان مسلح دولت هاى افغانستان و پاکستان در آن مناطق سرحدى باجور و کنر فعاليت دارند که نيروهاى امنيتى اين دو کشور در آنجا کنترل ندارند.

به گفته والى کنر، هيچ منطقۀ سرحدى بين افغانستان و پاکستان براى تفريح وجود ندارد که اطفال و نوجوانان به آنجا آمده باشند. وحيدى مي گويد که پاکستان همواره چنین اتهاماتى را بر افغانستان مى بندد که در عقب آن، اهداف خاص خود را دارد.

به نظر مي رسد كه مدارس طالبان در پاكستان زياد شده حالا در افغانستان ايجاد مدرسه نموده و دانش آموز كم دارند و به نوعي برعكس ديگر از خاك پاكستان اقدام به كودك ربايي و آموزش مي نمايند.

۱۳۹۰ شهریور ۶, یکشنبه


    ۱۳۹۰/۶/۶
آل سعود عامل کشتار عراقیها

     یک مسئول ارشد حزب الدعوه اسلامی عراق تاکید کرد که عربستان سعودی با صدور فتواهای تکفیری به کشتار عراقی ها روی آورده است.

     "علی الادیب" در سخنرانی خود در همایش " نقش علمای مذهبی در آشتی ملی" در مرکز فرهنگی بغداد با اشاره به فعالیت گروه سلفی های وهابی در بیشتر مناطق عراق گفت: در برخی دانشگاههای عراق واحدهای درسی گنجانده شده است که تفکرات سلفی های تکفیری را آموزش می دهد.

وی افزود: باید برای اجرای پیمان مکه شجاعت به خرج داد و علمای دینی باید نقش برجسته ای در زمینه اجرای این پیمان ایفا کنند.

علمای اهل شیعه و سنت عراق چند سال پیش در شهر مکه مکرمه زیر نظر عربستان "پیمان مکه" را برای جلوگیری از خونریزی در عراق و تقویت وحدت این کشور به امضا رساندند.

این نماینده پارلمان عراق تصریح کرد: سلفی های وهابی هنوز در بسیاری از مراکز فرهنگی و دانشگاهها و دانشکده های عراق فعالیت دارند.

مقامات عراقی از زمان سرنگونی رژیم صدام در آوریل سال 2003 میلادی تاکید می کنند عربستان و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به گروههای تروریستی پناه می دهند و از آنها برای اجرای اقدامات تروریستی در عراق حمایت مالی و تسلیحاتی می کنند

افشاگری یک نظامی آمریکایی در افغانستان


  ۱۳۹۰/۶/۶
افشاگری یک نظامی آمریکایی در افغانستان



یک مسلمان چینی الاصل که اهل ایالت "نیوجرسی" است و در ارتش آمریکا فعالیت می کند، از جزئیات مذاکرات ایالات متحده با طالبان پرده برداشت.

این نظامی آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در یادداشت افشاگرانه خود نوشت: من مامور مخفی ام و با داشتن 100 نیرو به عنوان فرمانده طالبان برای آمریکا فعالیت می کنم. دوره آموزشی خود را در واشنگتن با هدف نابودی افغانستان و کشتن مردم گذراندم.

به گفته این عضو ارتش آمریکا، هدف تمام طرح های ارتش آمریکا استهاله فرهنگ و امنیت افغانستان است. تمام آمریکایی ها در پی یافتن مکانی امن برای گفتگو با طالبان هستند زیرا برگزاری این نشست برای ارتش ایالات متحده و اعضای طالبان که توسط آمریکا آموزش دیده اند بسیار ضروری است.

این تبعه آمریکایی در ادامه این یادداشت خود نوشت: ارتش آمریکا به ما گفته تا به کاروان نیروهای افغانی که تحت نظارت "مطیع الله خان" رئیس پلیس بزرگراه قرار دارد، حمله کنیم. آنها همچنین تسلیحاتی را در اختیار ما قرار داده اند اما قادر به متوقف کردن این کاروان نیستیم زیرا مطیع الله خان نیروی بیشتری در اختیار دارد.

وی گفت: طالبان که از مذاهب و قبیله های مختلف بوده، اعتقاد و ایمان خود را به ارتش آمریکا فروخته اند. آمریکایی ها به ما می گویند زمان آن فرا رسیده تا اقدامات مناسب را انجام داده و در ازای ارائه خدمات بهتر پول بیشتری را دریافت کرده و از خانواده شما نگهداری می شود اما همه این ادعاها پوچ است، بنابراین پس از مدت طولانی ارتش آمریکا را رها کرده و تصمیم گرفتم تا به منزل خود بازگردم.

این تبعه آمریکایی تاکید کرد: دولت آمریکا به هر عضو طالبان 500 دلار و به هر سرکرده 1000 دلار و همچنین رادیو، کارت اعتباری و سلاح های پر از گلوله و وسیله پرتاب موشک را می دهد

گروه اصلاح طلبان پارلمان در حال فروپاشی...؟!


 ۱۳۹۰/۶/۶
گروه اصلاح طلبان پارلمان در حال فروپاشی...؟!
گروه اصلاح طلبان تشکیل شده بود تا از دولت حمایت کند. اکنون که نتوانسته است به اندازه هزینه ای که دولت برای آنها کرده بود کار کند، باید منحل شود 

       به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، به گفته برخی از منابع در پارلمان، گروه اصلاح طلبان در قصر شورای وزیران جلسه ای تشکیل دادند و در آن جلسه معلوم شد که گروه پارلمانی اصلاح طلبان در حال نابودی است.
       این نمایندگان که نیمی از اعضای مجلس را تشکیل می دهند، از همان ابتدا گفته بودند که خواست اعضای مجلس واگذاری پرونده انتخابات به کمیسیون مستقل انتخابات بود که از سوی حکومت فرمان داده شده است.
      به گفته این منابع، وزیر امور پارلمانی در این زمینه گفته است که گروه اصلاح طلبان تشکیل شده بود تا از دولت حمایت کند. اکنون که نتوانسته است به اندازه هزینه ای که دولت برای آنها کرده بود کار کند، باید منحل شود.
      وزیر امور پارلمانی اظهار داشته است که گروه اصلاح طلبان باید می توانست انسجام گروههای دیگر را سست کند و آنها را از بین ببرد اما اکنون با وجود فیصله رئیس جمهور گروههایی مانند ائتلاف پارلمانی هنوز هم پا برجاست و به مخالفت خود با دولت ادامه می دهد
      به گفته این منابع، جلسه گروه اصلاح طلبان به خاطر عدم موضع گیری واحد اعضا برگزار شده بود که وزیر امور پارلمانی با انتقاد از موضع گیری متضاد اعضا از آنها خواست که بیشتر توجه کنند و الا این گروه منحل خواهد شد.
      این منابع گفته اند که به دلیل این سخنان وزیر امور پارلمانی، برخی از وکلا از شدت خشم و ناراحتی از پارلمان بیرون شده و جلسه را ترک گفتند.
      بر اساس اطلاعات برخی منابع، گروه اصلاح طلبان برای حمایت از سیاست های دولت در درون پارلمان شکل گرفته بود و جلسه امروز هم به دلیل به توافق نرسیدن بر سر ریاست این گروه به تشنج كشیده شد.

خودسری ها در پروژه های بازسازی


 ۱۳۹۰/۶/۶
خودسری ها در پروژه های بازسازی؟!
مقامات وزارت اقتصاد از نواقص و کاستی‌های جدی در برخی‌ از پروژه‌های بازسازی در کشور خبر داده می‌گویند که شماری از مؤسسات و نهادهای حکومتی با استفاده از پول دولت، کارهای خود سر و ناقص انجام می‌دهند 

      به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، بمنظور بررسی از تخطی ها و نارسایی ها در شماری از نهادهای دولتی، وزارت اقتصاد هر 6 ماه از کارکرد ادارات نظارت میکند.
       عبدالهادی ارغندیوال، وزیر اقتصاد کشور که روز شنبه به همین منظور در کابل صحبت می کرد گفت که بررسی‌هایی از سوی مقامات آن وزارت در سطح ولایت کابل صورت گرفته و نتایج نشان می دهد که شماری از پروژه‌ها که از طریق بودجه دولت اجرا شده با نواقص و کمبودهای زیادی همراه بوده است.
        وی همچنان وزارت عودت و مهاجرین را در ساخت منطقه باریک آب به عدم توجه برای جلوگیری از حیف و میل شدن بیش از 5 میلیون دالر متهم کرد و دراین راستا چنین گفت: این پروژه مهاجرین نمی‌دانم که به کدام عنوان برای یک فامیل در نظر گرفته شده بود که هیچ نوع ضرورت‌های یک فامیل در نظر گرفته نشده بود، خانه‌ها همه خامه در نظر گرفته شده بود. موسسه تطبیق‌کننده که پاملرنه است و به گفته خودشان که کار 100 فیصد تکمیل شده بود دوباره 50 فیصد آن تخریب گردید است!این پروژه 7 میلیون دالری تعجب می‌کنم که چطور خانه‌های محدود ساخته شده است و این یکی از ضعیف ترین پروژه‌ها در سطح ولایت کابل بود.
        با این حال جماهیر انوری، وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان هر چند حیف و میل 5 میلیون دالر در پروژه شهرک باریک آب را پذیرفت اما گفت که در این پروژها افزون بر وزارت مهاجرین وزرات شهرسازی و مؤسسه پاملرنه نیز سهیم بوده اند.
        در همین حال مسؤلان دفتر پاملرنه می‌گویند، مسؤلیت این کاستی به آنها نه، بلکه به دیگر ادارات بر می‌گردد که در بخش طرح نقشه این پروژه و مواد ساختمانی آن نظر داده اند.
        انجینیر روح الله، نماینده موسسه پاملرنه گفت که در قسمت شهرک مهاجرین، موسسه پاملرنه تنها نقش تطبیق‌کننده را داشته است در قسمت دیزاین و طرح پروژه و یا این که دو اتاق باشد یا سه اتاق کاری نداشته فقط پاملرنه مطابق به طرح و دیزاین که از سوی مؤسسه یو ان دی پی، وزارت مهاجرین در دسترس ما قرار گرفته،عمل کرده و ما آنرا تطبیق کردیم و بس.
        بر اساس ارقام ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد، 1600 انجو و موسسه غیردولتی در کشور در بخش‌های مختلف پروژه‌سازی و تطبیق برنامه‌های انکشافی فعالیت دارد.
         وزیر اقتصاد گفت، کار بررسی و نظارت از کار پروژه‌هایی را نیز آغاز می‌کنند که توسط انجوها و کمک مالی موسسات غیر دولتی به پیش برده می‌شود.
          ارغندیوال همچنین تأکیدکرد که نتایج این بررسی‌ها را نه تنها در نشست‌ با نمایندگان وزارت خانه‌ها در میان می‌گذارد بلکه این نتایج را در جلسات کابینه نیز مطرح می‌کند تا جلو خود سری‌ها و نواقص در پروژه‌ها گرفته شود.
         به گفته مقامات وزارت اقتصاد هم اکنون 88 پروژه بازسازی و ساختمانی در مرکز و ولایات در حال اجرا است که بیش از یک میلیارد دالر به ان اختصاص داده شده است.

گزیده هایی از گنجینه باختر در کشورهای جهان نمایش داه می شود.


    ۱۳۹۰/۶/۶
باختر، بزرگترین گنجینه جهان
گنجینه باختر که موجودیت آن بیش از 25 سال مبهم بود، اکنون به سراسر جهان می گردد تا پیشینه غنی فرهنگ افغانستان را به جهانیان بشناساند و نگاه جهانیان را نسبت به افغانستان دگرگون سازد 

گزیده هایی از گنجینه باختر در کشورهای جهان نمایش داه می شود.

گنجینه ای که موجودیت آن بیش از 25 سال مبهم بود و هیچ کس نمی دانست که باارزش ترین گنجینه جهان که در سال 1978میلادی توسط گروه باستان شناسی افغانستان- شوروی در طلا تپه شبرغان پیدا شد در کجاست.

در نخستین روزهای سال1978میلادی ویکتورسریانیدی، باستان شناس نامدارشوروی بالای همین تپه بالای شهر شبرغان ایستاده بود.ناگهان اندیشه ای در او پدید آمد وهمین فکر سبب شد که بزرگ ترین گنجینه جهان پس از 2000 سال ابهام پیدا شود .درجریان این 2000 سال بسیاری از جهان گشایا و شاهان و حتی بسیاری ازماجراجویان به دنبال این گنج در این بخش جهان می گشتند.

اما هیچ کس نمی دانست که گنجینه بزرگ باختر که میراث حاکمیت دوران یونان باختر که پس از تصرفات اسکندر است در کجاست.

بسیاری در بلخ به دنبال این گنجینه می گشتند و بسیاری هم متیقن شده بودند که وجود چنین گنجی افسانه ای بیش نیست.ویکتورسریانیدی به این نتیجه رسید که در کنار معبد3000ساله ای که در کنارتپه طلا قراردارد باید گورهای شاهان و شاهزادگان قرارداشته باشد.

در اوایل زمستان سال 1978میلادی افغانستان دریک حالت بحرانی قرار داشت.پس از کودتای هفت ثور و سقوط دولت محمد داوود خان در یک سال دو رهبر حکومت کشته شدند.

در جای جای افغانستان گروه های چریکی برای مقابله باحکومت به میان آمده بودند و حکومت انقلابی از شوروی تقاضای کمک کرده بود.یک روز قبل از آنکه ارتش سرخ شوروی وارد افغانستان شود،سریانیدی توانست با یافتن یک پارچه طلاتوانست به یافتن یکی از دو بزرگ ترین و باارزش ترین گنجینه های طلای جهان دست یابد.

در این روز سریانیدی با دیدن این پارچه طلای ناب نخستین گور را پیدا کرد.در این گور که یک تابوت سرباز که با پوست حیوانات پوشیده شده بود قرارداشت و برفراز ان یک بام موقتی ساخته شده بود.

در داخل تابوت یک شه بانوی پوشانی که سرتاپا با طلا مزین شده بود آرام گرفته بود.گروه مشترک افغانستان- شوروی به رهبری سریانیدی که ده سال رابه دنبال تپه های آی خانوم به دنبال بقایای تمدن پوشانی به کاوش مشغول بود باور نمی کرد که به گنجینه باختر دست یافته است.

گورها یکی پس از دیگری پیدا می شدند.گروه سریانیدی هفت گور را پیدا کرد که در آنها 6 شه بانوی 15 تا 45 سال و یک شاهزاده پوشانی دفن بودند.گمان می رفت که همه شاهزادگان در یک زمان مرده باشند. آنان موقع رفتن به گورهایشان تحفه های شگفت انگیز طلایی با خود داشتند.نه یکی و دوتا بلکه 20هزار و 618 پارچه طلای ناب را با خود به گورهایشان برده بودند.

این آثار در شکلهای کوپیت ها یا خدایان عشق ماهیان و جانوران افسانه ای به گونه ای هنرمندانه طراحی و با سنگ های قیمتی گوهرنشانی شده بودند.اجساد زنان داخل این گورها طوری به نظر می آمدند، که هنگام مرگ خیلی تزیین شده بودند.در این قبرها صدها صفحه مختلف الشکل طلایی که بر روی لباسهای زنان مذکور به طورمحکم دوخته شده بودند به دست آمدند.

اما این همه آثار هنری بی همتا از طلای ناب چگونه پدید آمده بود؟

بر بنیاد یافته های تاریخ ،تمدن یونان باختری پس ازفتح باختر توسط اسکندر مقدونی در 327پیش از میلاد بنا نهاده شد و رفته رفته این منطقه به یکی از مناطق تمدن خیز آن زمان مبدل شد.

پس از ان صحرا نشینان جلگه های آسیای میانه به طرف جنوب به حرکت درآمدند.آنان در قلمرو یونان باختری قدرت را به چنگ آوردند و شاهنشاهی بزرگ کوشانیان را بنیاد نهادند.

با گذشت زمان این صحرا نشینان آسوده حال شدند و با تاجرانی که از سوریه به چین سفر می کردند،مالیات بستند و با بازرگانانی که در جاده مشهور ابریشم می گذشتند به تجارت پرداختند.

آنان از این راه طلای زیادی اندوختندو هنر زرگری و کنده کاری طلا را رواج دادند.به این ترتیب بودکه آوازه گنجهای فراوان باختر به سراسر جهان رسید.
اما این گنج در بدترین زمان ممکن کشف شد.ویکتورسریانیدی در یک وضعیت بحرانی قرار داشت.اوضاع امنیتی هر روز بدتر می شد و انان باید با سرعت کار می کردند.باستان شناسان هر روز به ثبت و عکس برداری اثار می پرداختند و در پایان کار آثار را در یک اتاقک لاک و مهر شده که در مراقبت جدی قرارداشت می گذاشتند.

اما هیولای جنگ باستان شناسان را نگذاشت که کارشان را تمام کنند آنان در حالی که تازه گور هفتم را یافته بودند مجبور شدند کاوشهایشان را نیمه کاره رها کنند وآثار بدست آمده را برداشته به کابل بروند.اما هیچ کس ندانست که در گور هفتم چه بود!

پس از ترک باستان شناسان این گور باسرعت تاراج شد وکاوشهای غیر فنی دیگر این منطقه را به کلی ویران کرد و به این ترتیب باستان شناسان موفق نشدند که با کاوش و جستجوی بیشتر در گورهای پیدا شده در مورد زندگی و باورهای سلسله کوشانیان تحقیق کنند.

گنجینه طلای باختر به موزه کابل منتقل شد و ثبت گردید.اگرچه سریانیدی اصرار داشت تا پایان جنگ این گنجینه به یونسکو سپرده شود و در یک کشور بیطرف نگهداری شود اما این تقاضا پذیرفته نشدو سریانیدی به اتحاد شوروی بازگشت.

در سال 1989میلادی ده سال از کشف باارزش ترین گنجینه جهان می گذشت،اما اوضاع افغانستان بدتر از هر زمان دیگر بود.قشون سرخ افغانستان راترک کرده بود و حکومت افغانستان دریک حالت متزلزل قرار داشت.و هر آن ممکن بود که سقوط کند.

پس گنجینه طلای باختر را باز هم خطر بزرگی تهدید می کرد.اما یک فرد دور اندیش که اوضاع مملکت را بیش از هر کسی می دانست به فکر نجات بزرگ ترین ثروت کشورش و جهان افتاد. او داکتر نجیب الله رییس جمهور وقت بود.

داکتر نجیب الله در یک عملیات فوق سری گنجینه طلای باختر را از موزیوم کابل به خزانه بانک مرکزی برد که دروازه ای به ارگ ریاست جمهوری دارد و امن ترین نقطه در کشور است انتقال داد.

او هر پارچه از طلا را در میان پنبه پیچید و میا ن صندوقهایی کهنه گذاشتودر گاوصندوق بانک مرکزی افغانستان و در یک زیر زمین سه طبقه ای که یک شاهکار معماری است قرارداد این زیر زمین با پیچیده ترین تدابیر امنیتی توسط یک شرکت المانی در زمان نادر خان ساخته شده بود.و گاو صندوقی دارد که توسط هفت قفل محافظت می شد.

وبرای بازکردن این گاو صندوق باید تمامی هفت کلید موجود باشد تا قفل ها به ترتیب باز شوند.اگر کلیدی بدون ترتیب به داخل قفلها انداخته شود،کلید داخل قفل گیر می کند و امکان باز شدن گاوصندوق از بین می رود.
داکترنجیب شخصا صندوقها را مهرو لاک کردو هفت کلید گاوصندوق را به هفت تن از معتمدان بانک ملی سپرد و از انها تعهد گرفت که درب گاوصندوق راجز برای رییس جمهور یا یک رهبر قانونی افغانستان به روی هیچ کس دیگری نگشایند.

پس از آن کم کم شایعه گم شدن گنجینه باختر بالا گرفت،شماری می گفتند که روسها این گنجینه رابا خود برده اند و شماری هم می گفتند که داکتر نجیب آنها را به روسها فروخته است.و این آوازه ها زمانی اوج گرفتند که حکومت داکتر نجیب سقوط کرد اما او درباره گنجینه باختر خاموشی اختیار کرد.

با شدت گرفتن جنگ های تنظیمی در کابل هیچ کس نمی دانست که برسر گنجینه باختر چه آمده است.حتی آوازهایی از فروش این آثار در بازارهای جهانی پخش شدندو شماری می گفتند که این طلاها آب شده و برای خرید سلاح مصرف شده است.

این اوازه ها جهان را و بیشتر ویکتور سریانیدی را ناراحت می کرد .با پیروزی طالبان اوضاع از این هم بدتر شد.درنخستین روزهای حاکمیت طالبان داکترنجیب که نگهبان باارزش ترین گنجینه جهان بود با برادرش به دست طالبان کشته شد و در چهارراه اریانا به دار آویخته شد.

گروه طالبان تمامی عکسها و مجسمه های باستانی را نمادی از بت پرستی دانست و تمامی تابلوها و مجسمه های هنری را که به دستشان افتاد نابود کردند.

با فروپاشیدن تندیسهای بودا در بامیان دیگر امیدی برای مخفی ماندن گنجینه باختر وجود نداشت اما طالبان چندین بار به سراغ زیر زمین بانک مرکزی رفتندوکارمندان راتهدید کردندکه در گاو صندوق راباز کنند اما از هفت نفری که کلید را داشتند فقط یک نفر در بانک مانده بود و همه هفت نفر به مناطق دیگر جهان گریخته بودند.

تنها کلیدی که دست این کارمند بود چون کلید اول نبود کلید بند ماندو کارمند بانک مرکزی به جرم همکاری نکردن با طالبان بیش از سه ماه را در زندان طالبان ماند.

طالبان چندین بار کوشش کردند که درب گاو صندوق راباز کنندو حتی خواستند که درب را منفجر سازند اما تمام کوشش های طالبان برای انفجار درب این گاو صندوق بی نتیجه ماند.

سرانجام در دوم می سال2003میلادی،حامد کرزی رییس جمهور افغانستان و اشرف غنی احمد زی، وزیر مالیه وقت به خزانه بانک مرکزی رفتند.

آنها تصور می کردند که پشت این درها به ارزش نود میلیون دالر شمش های طلا خواهد بود و از اینکه به جز یک تن از هفت تنی که کلیدها را داشتند در افغانستان نبودند متخصصی از شرکت سازنده گاوصندوق از المان خواسته شده بود.وی هر هفت قفل را باز کرد در این میان یک تن بیشتر از همه قلبش می تپید و یکتور سریانیدی با موهای سفید و با گذشت بیست و شش سال بسیار مضطرب بود و نمی دانست که چه چیزی خواهد دید.

اما در کنار 90 میلیون دالر شمش طلا ،صندوقهای فولادی با مهرداکتر نجیب الله وجود داشتند.وقتی این صندوقها گشوده می شوند سریانیدی با حیرت می بیند که گنجینه باختر میان آنها محافظت شده است.

در حالی که داکتر نجیب نگهبان اصلی این گنج دیگر زنده نیست و به دست طالبان کشته شده است.گنجی که با گنج توتانخ آمون از فراعنه مصر مقایسه می شود و نه کمتر از آن. این گنج اکنون به سراسر جهان می گردد تا پیشینه غنی فرهنگ افغانستان را به جهانیان بشناساند و نگاه جهانیان را نسبت به افغانستان دگرگون سازد.

زلمی خلیلزاد: موافقتنامه استراتژیک باید تعریف شود


  ۱۳۹۰/۶/۶
زلمی خلیلزاد:
موافقتنامه استراتژیک باید تعریف شود
پیمان استراتژیک یک مواففت‌نامه‌ تجارتی نیست که فقط از بُعد مالی و اقتصادی به آن پرداخته شود؛ این پیمان باید راهکردی جامع برای امنیت، ثبات پایدار، توسعه‌ زیربناها و انکشاف نهادهای دموکراتیک باشد 

      داکتر زلمی خلیلزاد، سفیر سابق آمریکا در افغانستان مقاله ای را پیرامون پیمان استراتژیک با آمریکا به شرح ذیل نگاشته است:
       پیمان استراتژیک یک مواففت‌نامه‌ تجارتی نیست که فقط از بُعد مالی و اقتصادی به آن پرداخته شود؛ این پیمان باید راهکردی جامع برای امنیت، ثبات پایدار، توسعه‌ زیربناها و انکشاف نهادهای دموکراتیک باشد.
     افغانستان باید به خودکفایی همه‌جانبه، به‌ویژه امنیتی و اقتصادی دست یابد یا باید ساختارهای آشوبگرانه در منطقه تغییر کند تا افغانستان از گزند مداخلات ویرانگر مصون بماند.
     در حالی که روند خروج قوای بین‌المللی و انتقال فرماندهی امور امنیتی به نیروهای افغانستان در مراحل اولیه قرار دارد، طرح‌ریزی پلان‌های شوم برای ناکام کردن دوباره افغانستان آغاز گردیده است.
     در نبود یک استراتژی دقیق و قابل اطمینان، خلاء نیروهای بین‌المللی به عناصر مداخله‌گر فرصت خواهد داد تا اوضاع را یک دهه به عقب برگردانده و افغانستان را بار دیگر در جنگ‌های داخلی فرو برد. خروج تدریجی نیروهای ناتو و امریکا نباید منجر به سقوط تدریجی افغانستان گردد.
    افغان‌ستانی ها باید دقيق‌تر و استراتژیک بیندیشند و در مورد آینده‌ کشورشان با دقت و هوشیاری تصمیم گرفته و با انتخاب بهترین متحد استراتژیک، مداخلات منطقوی و چالش‌های داخلی را دفع نمایند. تشخیص و انتخاب بهترین دوست برای افغانستان ناممکن نیست، چون در ناملایمات ۳۵ سال گذشته افغانستانی‌ها آنهايی را که دعواى برادری و هم‌کیشی داشتند به‌خوبی شناختند. چه از لحاظ منافع بهتر و بیشتر و چه از لحاظ اعتماد و پایداری، امریکا بهترین گزینه برای عقد یک پيمان، ایتلاف بلندمدت سیاسی، نظامی و اقتصادی برای افغانستان می‌باشد.
      بستن یک پیمان مستحکم استراتژیک با ایالات متحده، افغانستان را کمک خواهد کرد تا ‌نه‌تنها با چالش‌های موجود امنیتی و مداخلات بیرونی ایستادگی کند بلکه به اهداف درازمدت انکشافی، دولتداری و سیاسی خود دست یابد. بهبود امنیت و رشد اقتصادی دو ضرورت حیاتی افغانستان است که آینده‌ بیشتر از ۲۷ میلیون افغانستانی به آن وابسته است. افغانستان نمی‌تواند بدون حضور نظامی و کمک‌های اقتصادی بلندمدت امریکا و متحدینش، به اهداف ملی خود نایل آید.
     دولت افغانستان همچنین می‌تواند در چوکات یک پیمان استراتژیک با امریکا چگونگی مبارزه علیه دهشت‌افگنی را تعیین نموده مشکلاتی چون تلفات غیرنظامیان، تلاشی‌های شبانه و توقیف افراد مظنون به تروریزم توسط نیروهای بین‌المللی را حل و فصل کند. از طریق تاسیس پایگاه‌های مشترک نظامی افغانستانی و امریکا، نه تنها می‌توان که به عوامل ناامنی و شورشگری رسیدگی به‌موقع نمود بلکه روند آموزش و تجهیز نیروهای ملی را هم ادامه داد. پایگاه‌های مشترک نظامی می‌تواند هم حضور نیروهای امریکایی در افغانستان را قانونمند سازد و هم در تامین شفافیت در فعالیت‌ها و ایجاد هماهنگی بسیار موثر واقع گردد.
      اما شبکه‌های خرابکار و مداخله‌گر، فعالیت‌های وسیع تبلیغاتی را جهت مغشوش نمودن اذهان عامه در مورد مسیر آینده‌ روابط افغانستان و امریکا انجام می‌دهند. افغانستانی‌ها باید بار دیگر، فریب این پروپاگندای پوچ را نخورند. این قضاوت نادرست که امریکا به هرقیمتی مایل به انعقاد یک معاهده یا اعلامیه استراتژیک با افغانستان است، خامی محض است. افغانستان نه یک کشور کاملا اشغال‌شده است و نه هم امریکا متمایل به ایجاد ساختارهای استعمارگرایانه در این کشور است. افغانستان و امریکا دو کشور مستقل و دارای حاکمیت ملی بوده و هرنوع اتحاد و روابط استراتژیک میان‌شان مبتنی بر اساسات منافع دو جانبه باید باشد.
      اوضاع منطقه و جهان بهتر از هر وقت دیگر به نفع افغانستان است. پس از جنگ سرد ایالات متحده و متحدین اروپایی‌اش چه از لحاظ اقتصادی و سیاسی و چه از لحاظ قدرت نظامی، حریفی ندارد. در یک همسایگی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران است که از بدو تاسیس با ایالات متحده و جهان غرب مشکلات عمیق ایدیولوژیک دارد. خوشبختانه افغانستان نه با غرب مشکل ایدیولوژیک دارد و نه هم پیرو ایدیولوژی دیگران است. در همسایگی دیگر افغانستان، جمهوری اسلامی پاکستان است که طی چند سال اخیر بنابر پالیسی‌های غلط دستگاه‌های نظامی و استخباراتی‌اش هم مردم پاکستان را قربانی دهشت‌افگنی نموده و هم بر حیثیت دولت پاکستان شدیدا لطمه وارد نموده است.
      جامعه‌ جهانی و به‌ویژه ایالات متحده اعتماد کامل بر ارتش و استخبارات پاکستان را از دست داده است و به همین دلیل ایام چک‌های سفید واشنگتن به اسلام‌آباد به پایان رسیده است. در چنین یک جغرافیای نامطمئن، دولت ایالات متحده در جستجوی یک شریک درازمدت استراتژیک در منطقه است. شرط اساسی واشنگتن برای یک پیمان استراتژیک واضح است:
      تروریستان نباید مجددا در منطقه به قدرت دست یابند. اتفاق نیک این است که این شرایط با منافع ملی افغانستان کاملا  وفق دارد. افغانستانی‌ها که خود قربانی تروریزم بوده‌اند، هیچ‌گاهی نمی‌خواهند کشورشان میدان بازی ایدیولوژی‌های افراطی و ضد غربی گردد.
     افغانستانی‌ها این حق را دارند و باید از آن حراست ورزند که با کی و روی چه شرایطی روابط استراتژیک درازمدت می‌بندند. حقايق بالا نشان مي‌دهد كه هم ايالات متحده امريكا و هم افغانستان در شرايط فعلى به یکدیگر نياز دارند.
    دوستى استراتژيك بين اين دو كشور از يك‌طرف منافع ملى درازمدت امريكا را محفوظ مي‌دارد و از طرف دیگر به افغانستان موقع مي‌دهد تا به پاى خود ايستاد شده و راه ترقى را در پيش گيرد.
    درس تلخی را که افغانستانی‌ها از تاریخ بارها آموخته‌اند این است که صلح، رفاه و ترقی فقط با چند شعار آرمان‌گرایانه حاصل نمی‌گردد بلکه واقع‌بینی و درست‌اندیشی سیاسی را می‌طلبد که طی آن رهبران و تصمیم‌گیران منافع ملی را بر احساسات و عواطف شخصی ترجیح دهند. آنهایی که با عواطف شخصی زمام کشور را رهبری می‌نمایند، در حق ملت جفا می‌کنند. رهبران افغانستان باید صادقانه و بدون ملاحظات شخصی‌شان در مورد فواید درازمدت و اضرار ممکنه‌ ایجاد روابط استراتژیک با ایالات متحده امریکا به مردم معلومات بدهند/ هشت صبح

هشدار سناتوران آمریکایی به پاکستان: از قاچاق مواد انفجاری به افغانستان خودداری کنید!


 ۱۳۹۰/۶/۶
هشدار سناتوران آمریکایی به پاکستان:
از قاچاق مواد انفجاری به افغانستان خودداری کنید!
شماری از سناتوران آمریکایی که در حال حاضر در اسلام آباد بسر می برند، بر دولت پاکستان فشار وارد کرده اند تا از قاچاق مواد انفجاری از خاک این کشور به افغانستان جلوگیری کنند 

        به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، یک هیأت متشکل از 4 سناتور دموکرات امریکایی که درحال حاضر در اسلام آباد بسر می برند بر دولت پاکستان فشار وارد کرده اند تا از قاچاق مواد انفجاری از خاک این کشور به افغانستان جلوگیری کنند.
       این نمایندگان متشکل از سناتور شلدون وایت هاوس، مایکل بنت، ریچارد بلومنتل و باب کیسی می باشند.
       سناتور کیسی در یک کنفرانس خبری گفت که گفتگوهای او با رهبران ملکی و نظامی پاکستان بشمول سناتورها متمرکز بر اجرای استراتژی آن کشور برای کاهش صدور آمونیوم نایتریت یا کود کیمیایی به افغانستان بوده است.
        کیسی به خبرنگاران چنین گفت: من می‌خواهم که اجرای استراتیژی آنها را ببینم، آن وقت ما تواناتر خواهیم بود که آن را ارزیابی کنیم. اما پاکستان تا هنوز این استراتیژی را عملی نکرده اند... و این یکی از دلایلی است که من اینجا هستم.
      این سناتور امریکایی همچنان افزود؛ من فکر می‌کنم ما واقعا پیشرفت هایی داشته ایم که نظر خود را به رهبران پاکستان ابراز داشته و گفته ایم که ما خواهان نتایج سریع استراتیژی کاهش صادرات آمونیوم نایتریت به افغانستان می باشیم.
     موصوف گفت که این استراتیژی شامل اجرای بهتر قانون، آگاهی عمومی در پاکستان در مورد تهدیدات از طریق مواد کیمیایی، پیگرد بهتر این مواد با نشانی کردن آنها با رنگ کردن مشخص و یا ممانعت مرزی می باشد.
    کیسی در عین حال پس از ملاقات با یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر و جنرال اشفاق کیانی، رییس ارتش پاکستان اظهار داشت ؛ به ما گفته شد که آنها اجرای این برنامه را در خزان آغاز خواهند کرد، اما تاریخ دقیقی ارایه نکردند.
    وی تأکید کرد که شورشیان همواره با استفاده از مواد انفجاری خودساختۀ شان برای هدف قرار دادن نیروهای افغانستانی و خارجی استفاده کرده اند. نیازاست تا اقداماتی را در برابر مواد انفجاری خودساختۀ شورشیان اتخاذ کنیم.
     به گفته وی سال گذشته 368 سرباز خدماتی مرد و زن امریکایی توسط بمب‌های کنار جاده و سازه‌های انفجاری کشته یا زخمی شدند. که 125 امریکایی توسط سازه های انفجاری کشته شدند.
      این در حالی است که پیش از این نیز وزارت دفاع افغانستان از اسلام آباد خواسته بود تا بر فابریکه های نایتریت آمونیم در آن کشور کنترل بیشتر داشته باشد. به گفته این وزارت بیش از 90 درصد ماین‌هایی که طالبان از آنها استفاده می‌کنند از این مواد ساخته می‌شوند.

درگیری در خانه ملــــــــــت!!


 ۱۳۹۰/۶/۵
هر دم از این باغ بری می رسد؛
درگیری در خانه ملــــــــــت!!
جلسه امروز مجلس نمایندگان پس از آنکه گروه پارلمانی اصلاح طلبان از فيصله کميسيون انتخابات حمايت نمود، به خشونت و درگیری گرائید 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، جلسه امروز شنبه مجلس نمایندگان پس از آنکه گروه پارلمانی اصلاح طلبان از فيصله کميسيون انتخابات حمايت نمودند، به خشونت گرائید.
      شهزاده شاهد یکی از اعضای گروه اصلاح طلبان در جلسه امروز مجلس، حمایت گروه اصلاح طلبان را از فیصلۀ کمیسیون انتخابات به گونه رسمی اعلام نمود.
     اعضای این گروه تأکید کردند که در شرایط موجود به مصلحت نیاز است و پارلمان باید با عملی ساختن فیصله کمیسیون مستقل انتخابات به بحران موجود پایان بدهد.
     آنان از رئیس جمهور نیز خواستند تا نمایندگانی را که به موجب تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات، متضرر می شوند، اعاده حیثیت کند.
       این اظهارات درحالی مطرح می شود که مجلس نمایندگان در 7 مصوبه، 5 فیصله، 5 اعلامیه و یک مکتوب رسمی، هرگونه تغییر در ترکیب مجلس را مخالف قانون اساسی و قانون انتخابات خوانده است.
       پیش از این ، تمام اعضای پارلمان متحد در مقابل حکومت ایستاده بودند و هرنوع تغییر در ترکیب مجلس را غیرقانونی می دانستند.
       گفتنی است که گروه اصلاح طلبان هر چند قبل بر این تغییر در ترکیب مجلس را قبول نداشتند اما با نگرانی از وضعیت امنیتی کشور، خواستار توقف تحصن ائتلاف حمایت از قانون بودند و ادامه تحصن اعضای ائتلاف حمایت از قانون را برای کشور بحران زا می دانستند.
        به باور آنان، اگر ائتلاف حمایت از قانون به تحصن خود در ساختمان شورای ملی پایان ندهد احتمال دارد که در میان دو مجلس نفاق به وجود آید و شورای ملی نیز به خطر بیفتد.
        برخی ایجاد گروه اصلاح طلبان را شکافی میان اعضای مجلس دانسته و می گویند که این گروه زمانی ایجاد گردید که رییس جمهور مسؤلیت فیصله نهایی در مورد جنجال های انتخاباتی را بر عهده کمیسیون مستقل انتخابات گذاشت . این گروه به حمایت از حکومت متهم شده بود.
        حال نیز با فاصله یک روز از اعلام حمایت رییس جمهور از فیصله کمیسیون مستقل انتخابات، شاهد هستیم که گروه اصلاح طلبان نیز از این فیصله حمایت کرد.
        این اقدام گروه اصلاح طلبان سبب شد تا یک بار دیگر خانه ملت شاهد خشونت هایی باشد.بر اساس گزارشات رسیده میان دو ائتلاف درگیریهای لفظی و گاهاً فیزیکی رخ داد ؟!!
        اعضای گروه اصلاح طلبان بعد از آغاز خشونت ها در جریان جلسه، به رسم اعتراض مجلس را ترک کردند.
        درگیری در خانه ملت نشان می دهد که بر خلاف انتظار رییس جمهور بحران انتخاباتی همچنان ادامه دارد . ریاست جمهوری روز جمعه از تصمیم اخیر کمیسیون انتخابات حمایت کرد و اعلام داشت که تمامی قضایای مربوط به انتخابات پارلمانی پایان تلقی می گردد!
             اما گویا این قصه سر دراز دارد ...

بحران انتخاباتی در آستانه خاموشی یا ...؟!


  ۱۳۹۰/۶/۵
بحران انتخاباتی در آستانه خاموشی یا ...؟!
اعلام حمایت ریاست جمهوری از فیصله کمیسیون انتخابات با واکنش شماری از نامزدان معترض و آگاهان سیاسی در کشور روبرو شد؛ آنان این اقدام رییس جمهور را غیرقانونی و شانه خالی کردن از مسؤلیتهای حکومتی می دانند 



به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، حمایت ریاست جمهوری از فیصله نهایی کمیسیون انتخابات با واکنش برخی از نامزدان معترض مواجه شد و آنان تأکید کردند که بر موضع گذشته خود استوار هستند.

نامزدان معترض بر این باورند که پس از فیصله محکمه، جای گفتگو برای ریاست جمهوری و برای هیچ نهاد دیگری وجود ندارد و آنچه ایشان باید انجام دهد این است که حکم دادگاه ویژه و استیناف را مورد تطبیق قرار دهد تا رییس جمهور توانسته باشد مسؤلیتهای قانونی، حقوقی و اخلاقی خود را انجام داده باشد.

به باور آنان هر نوع سخن گفتن دیگر غیر از این کار، غیرقانونی و شانه خالی کردن از مسؤلیتهای حکومتی است که ریاست جمهوری دارد.

در همین حال برخی از آگاهان سیاسی در کشور بر این باورند که حکومت تصمیم ندارد به بحران انتخابات پایان دهد وگرنه راه کارهای عملی برای پایان دادن به این بحران وجود دارد.

به گفته آنان، ریاست جمهوری پیش از اعلام حمایت، باید دیدگاههای اعضای مجلس و نامزدان معترض را برای فیصله نهایی در نظر می گرفت.

گفتنی است که کمیسیون انتخابات اخیراً در پی دستور رییس جمهور کرزی به بررسی جنجالهای انتخاباتی پرداخت و در نتیجه 9 تن از اعضای کنونی مجلس را از 8 ولایت به دلیل پایین بودن آرای شان سلب صلاحیت کردو به جای آنان نامزدان شاکی از این ولایت را معرفی و به انان تصدیق نامه های عضویت مجلس را توزیع نمود.

با این حال رییس جمهور کرزی که چند روزی سکوت اختیار کرده بود سرانجام از فیصله کمیسیون انتخابات اعلام حمایت کرد.

این در حالی است که اعضای مجلس نمایندگان، فیصله کمیسیون انتخابات را با اکثریت آراء رد کرده و آن را غیرقانونی می دانند و هشدار داده اند که از ورود نامزدان جدید جلوگیری خواهند کرد . از سوی دیگر نامزدان معترض بشمول 9 نامزدی که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات برنده اعلام شدند بر تطبیق محکمه استیناف تاکید دارند و می گویند که همه 62 نامزد برنده از سوی محکمه باید وارد خانه ملت شوند.

شماری از نامزدان معترض نیز خواستار انحلال پارلمان و انتخابات مجدد در کشور شده‌اند.

سخنگویان ریاست جمهوری گفته‌اند با فیصله اخیر کمیسیون مستقل انتخابات تمام قضایای مربوط به انتخابات پایان‌یافته تلقی می‌شود.اما اینکه آیا با حمایت حکومت از فیصله کمیسیون انتخابات ، بحران در کشور خاتمه خواهد یافت یا خیر؟! گذشت زمان پاسخگو خواهد بود.

سؤال دیگری که در این راستا به ذهن می رسد این است که ايجاد دادگاه ويژه با صرف میلیونها دالر در این میان چه ضرورتی داشت؟!

با ایجاد این گونه سؤالات وهزاران سؤال دیگر در نهایت به این نتیجه می رسیم که بازیهای پشت پرده زیادی در دنیای سیاست در حال اجراست که بیشتر اوقات از ان بی خبریم...!

والی بلخ خطاب به جامعه جهانی: در برابر حملات غاصبانه اسرائیل سکوت نکنید



والی بلخ خطاب به جامعه جهانی:
در برابر حملات غاصبانه اسرائیل سکوت نکنید
جامعه جهانی باید در مقابل حملات غاصبانه رژیم صهیونیستی در برابر مناطق فلسطینی سکوت خود را بشکند و اجازه ندهد تا تیغ اسرائیل بیش از این بر حلقوم مردم فلسطین کشیده شود 

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، در شهر مزار شریف و در بلخ از روز جهانی قدس با برگزاری همایشی با شکوه گرامیداشت صورت گرفت.
      این همایش در مسجد روضه شریف و با اشتراک جمعی از مسؤلین بلند پایه دولتی و رییس و اعضای شورای اخوت اسلامی شمال و نیز با حضور مردم متدین شهر مزار شریف برگزار شد.
      سخنرانان در این مراسم ضمن دعوت مسلمانان به وحدت گفتند:قدس آزاد نمی گردد مگراینکه مسلمانان جهان حول محور قرآن و دین مقدس اسلام متحد و یک پارچه شوند.
      به گفته آنان رمز پیروزی مردم مسلمان در وحدت و هم دلی آنهاست.
      همچنین در این همایش عطامحمد نور، والی بلخ در پیامی حمایت از مردم فلسطین را حق مشروع مسلمانان جهان دانسته و از استعمارگران خواسته است که حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین را توسط خودشان به رسمیت بشناسند.
      والی بلخ در عین حال از جامعه جهانی خواست تا در برابر حملات غاصبانه رژیم صهیونیستی در برابر مناطق فلسطینی سکوت خود را بشکند واجازه ندهد تا تیغ اسرائیل بیش از این بر حلقوم مردم فلسطین کشیده شود.
      معاون والی بلخ نیز که در این گردهمایی اشتراک کرده بود،از طالبان و شبکه القاعده خواست به جای کشتار مسلمانان در کشورهای اسلامی به ویژه افغانستان ادعای جهادگری خویش را در مقابله با رژیم غاصب اسرائیل نمایان سازند.
      روز جهانی قدس هم زمان با جمعه آخر ماه مبارک رمضان همه ساله بزرگداشت میشود و مسلمانان همه ساله همبستگی خود را با مردم فلسطین نشان میدهند.

در پایان این مراسم در قطعنامه شورای اخوت اسلامی دفاع از آزادی قدس شریف حق مشروع مردم فلسطین دانسته شده است.

۱۳۹۰ شهریور ۱, سه‌شنبه


۱۳۹۰/۶/۱
عملیات امید 12 در هرات همچنان ادامه دارد
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، در پی عملیاتی تحت نام امید 12 در مربوطات ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات چهار مخالف مسلح دولت کشته و چهار مخالف و یک سرباز اردوی ملی زخمی شده اند.

این عملیات با مساعی مشترک نیروهای اردو، امنیت و پولیس ملی به منظور سرکوبی مخالفان مسلح دولت در مربوطات ولسوالی پشتون زرغون ولایت هرات آغاز گردیده است.

دگرمن نجیب الله نجیبی، سخنگوی قول اردوی 207 ظفر گفت که در جریان عملیات امید 12 چهار مخالف مسلح دولت کشته و چهار تن دیگر از آنان زخم برداشته اند.

براساس اطلاعات روز، دگرمن نجیب الله نجیبی افزود که در این عملیات 6 قریه از وجود مخالفان مسلح دولت در ولسوالی پشتون زرغون پاکسازی گردیده است.

ایجاد تحولات امنیتی در افغانستان


۱۳۹۰/۶/۱
ایجاد تحولات امنیتی در افغانستان...
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، در جریان 24 ساعت گذشته، 50 مخالف مسلح دولت افغانستان کشته و بازداشت شده اند.

وزارت داخله کشور با نشر بیانیه خبری گفته است نیروهای افغانستانی و بین المللی طی 24 ساعت گذشته، 13 عملیات مشترک را در ولایات کابل، پروان، بلخ، بدخشان، قندهار، هلمند، زابل، میدان وردک، پکتیا و هرات راه اندازی کرده اند که در نتیجه 16 مخالف دولت کشته و بیش از 30 تن دیگر بازداشت شده اند.

در خبری دیگر، براساس اطلاعات خبرگزاری پامیر، دو عضو گروه طالبان در ولایت جنوبی هلمند کشته شدند.

تاکنون طالبان در این باره واکنشی نشان نداده است.

غربیها میلیونها دالر به طالبان کمک کرده‌اند!



غربیها میلیونها دالر به طالبان کمک کرده‌اند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، رمضان بشردوست، وزیر سابق برنامه ‏ریزی افغانستان از برنامه هدفمندسازی غرب برای رساندن پول به طالبان از طریق پیمانکاران غربی خبر داد و به عنوان مثال شرکت لویس برگر آمریکایی را یکی از واسطه‌های انتقال پول به طالبان بیان کرد.

رمضان بشردوست اظهار داشت شرکت‏های امنیتی که نیروهای آمریکایی برای حفاظت از کاروان‏های تدارکاتی خود با آنها قرارداد عقد می ‏کنند، تنها فعالیت نظامی ندارند بلکه کارگزاران اطلاعاتی هستند که با اهداف خاصی تاسیس شده اند.

وزیر سابق برنامه‏ ریزی افغانستان تاکید کرد در زمانی ‏که به عنوان وزیر برنامه‏ریزی افغانستان ایفای وظیفه می‏کردم، حدود شش ماه در مورد شرکت‏های امنیتی که با نام NGO ثبت شده بودند، بررسی‏های دقیقی انجام داده و با مقامات عالی رتبه و نمایندگان این کشورها در افغانستان در میان گذاشتم.

وی همچنین تصریح کرد از این گفتگوها به این نتیجه رسیدم که آنها بهتر از من می‏دانند که پول مالیات دهندگان غربی چگونه در افغانستان حیف و میل می‏شود یا در اختیار طالبان قرار می‌گیرد.

رمضان بشردوست، عضو پارلمان افغانستان اظهار داشت دقیق به یاد دارم زمانی که اسنادی را در اختیار سفیر ایتالیا قرار دادم به من گفت "آقای وزیر من این مسائل را بهتر از شما می‌دانم اما با افشا و پی گیری این مسائل، پست من به عنوان سفیر به مخاطره خواهد افتاد به همین دلیل نمی‌خواهم این گونه رازها را افشا کنم".

رمضان بشردوست افزود زمانی که با مقامات آمریکایی در مورد شرکت لویس برگر صحبت کردم، آنها به طور ضمنی به من تفهیم کردند که این یک شرکت اطلاعاتی و سیاسی است به همین دلیل نیازی نیست که در مورد فعالیت مالی لویس برگر تحقیق شود.

به گفته این عضو پارلمان، کشورهای خارجی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از ابتدا می‌دانستند که پول‌ مالیات دهندگان کشورشان در کجا و چگونه مصرف می‌شود.

به گفته وی و بر اساس اطلاعات فارس نیوز، اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر بررسی پول‌هایی که در افغانستان حیف و میل شده و یا در اختیار طالبان قرار گرفته است، به منظور فریب اذهان عمومی و مالیات دهندگان آمریکایی است.

وی علت اصلی استعفای ریچارد سون، سر بازرس آمریکا در امور بازسازی افغانستان را همین امر دانست و گفت زمانی که وی متوجه شد که نمی‌تواند مانع انتقال پول به جیب طالبان یا دیگر گروه‌های افراطی شود، استعفا را ترجیح داد.

رمضان بشردوست، عضو پارلمان افغانستان اظهار داشت سرنوشت جنگ در افغانستان را مافیای اقتصادی آمریکا تعیین می‏کند زیرا 90 درصد کمک‌های آمریکا به افغانستان به جیب آنها واریز می‌شود و 10 درصد دیگر در اختیار مافیایی اقتصادی افغانستان قرار می‏گیرد.

رمضان بشردوست فاش کرد شرکت‌های امنیتی مستقر در ولایت ارزگان که وظیفه انتقال تدارکات نیروهای آمریکایی را بر عهده دارند، با طالبان همدست هستند و نیمی از پول داده شده به آنها در اختیار طالبان قرار می‌گیرد به همین دلیل هیچگاه کاروان‌های تدارکاتی و نظامی نیروهای آمریکایی در ارزگان مورد حمله طالبان قرار نمی‌گیرند.

وی هشدار داد بازی خطرناکی علیه منافع ملی مردم افغانستان راه اندازی شده است.

روز گذشته نیروهای خارجی در بدخشان 12تن را با خود بردند


 روز گذشته نیروهای خارجی در بدخشان 12تن را با خود بردند

 به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، نیروهای اسپیشل فورس امریکایی طی عملیاتی درولسوالی درایم ولایت بدخشان دوازده تن را به اتهام همکاری با مخالفان مسلح دولت با خود بردند.


عبدالمعروف راسخ، سخنگوی والی بدخشان اذعان کرد که در عملیاتی که در ولسوالی درایم آن ولایت انجام شده است، نیروهای خارجی 12 فرد ملکی را باخودشان برده اند.

عبدالمعروف راسخ تصریح داشت افرادی که به اتهام همکاری با مخالفان دولت از سوی نیروهای خارجی بازداشت شده اند شامل یک ملا امام مسجد و چند تن از شاگردان مکتب می باشند که هیچ نوع رابطه ای با مخالفان نداشته اند.

به باور سخنگوی والی بدخشان و اطلاعات روز، عملیات انجام شده در عدم هماهنگی با نیروهای امنیتی افغانستانی صورت گرفته که تاحال نیروهای بین المللی در این مورد به آنها کدام معلوماتی ارایه نکرده اند.

وی افزود تلاش به منظور رهایی افرادی که در عملیات نیروهای خارجی در ولسوالی درایم بازداشت شده اند جریان دارد و امید است که در زودترین فرصت این افراد رها شوند.

از سوی دیگر، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در تماس با رسانه ها وقوع این عملیات را در ولسوالی درایم بدخشان تایید کرده، می گوید که این عملیات حوالی ساعت یک شب گذشته صورت گرفت که با مقاومت شدید طالبان مواجه گردید.

وی علاوه داشت که در عملیات مذکور به افراد آنان هیچ آسیبی وارد نشده اما نیروهای امریکایی چند تن از افراد ملکی را با خودشان برده اند.