۱۳۹۱ مهر ۲۳, یکشنبه

تلاش در ایجاد نظام سیاسی غیر متمرکز


تلاش در ایجاد نظام سیاسی غیر متمرکز
۱۳۹۱/۷/۲۲
احمد ضیا مسعود، رییس جبهه ملی تاکید می کند که نظام کنونی توانایی حل بحران های پیش آمده را ندارد و مشکل اصلی نیز ساختار سیاسی متمرکز در قدرت است 
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper.com)، سمینار دو روزه به نام غیرمتمرکز سازی نظام سیاسی در افغانستان توسط جبهه ملی افغانستان و حضور رهبران سیاسی، نمایندگان شورای ملی، شخصیت های علمی و دانشگاهی برگزار گردید.

در مراسم افتتاحیه این سمینار، رییس جبهه ملی احمد ضیا مسعود گفت: شرایط حساس و تاریخی کنونی می‌طلبید تا در یک نشست علمی و آکادمیک به صورت باز، دیدگاه های دانشمندان را در مورد تحولات سیاسی کشور از منظر تمرکززدایی از نظام سیاسی که شعار محوری جبهه ملی افغانستان است، مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

اقای مسعود افزود: این بار نخست است که جریان های سیاسی در قالب برنامه ها و دیدگاه های مشخص و بنیادین، نظام سیاسی کشور را به نقد عالمانه و آگاهانه رهنمون می ‌سازند.

بگفته آقای مسعود، جبهه ملی تلاش می کند که برای ایجاد ساختار نظام غیر متمرکز، مبارزه سیاسی خود را تقویت کرده و در این راه جدی تر گام بردارد.

مساله تعریف واضح از اداره و ساختار نظام سیاسی غیرمتمرکز بر‌ می ‌گردد به مهم‌ترین موضوع غیر متمرکز سازی نظام سیاسی افغانستان که نشان دهنده اهمیت توزیع قدرت در واحدهای سیاسی و اداری در کشور است.

جبهه ملی و ایتلاف ملی از نهادهای منتقد نظام کنونی هستند که همواره بر ایجاد یک نظام پارلمانی در کشور، تاکید کرده اند.

این نهادها، سیستم ریاستی کنونی را بحران زا خوانده، می گویند که نظام پارلمانی، تنها راه برای حل مشکلات کنونی است.

داکتر عبدالله عبدالله رهبر ایتلاف ملی، در انتخابات ریاست جمهوری پیشین با همین شعار (برقراری نظام پارلمانی) توانست در برابر آقای کرزی تا مرحله دوم انتخابات به پیش رود.

در همین حال، محمد محقق از اعضای رهبری جبهه ملی گفت که تمرکز قدرت، باعث شده تا تصامیم مهم ملی به یک حلقه خاص محدود شود.

رییس جبهه ملی تصریح کرد: انتخابات، موضوع مهم و اساسی در انتقال سیاسی افغانستان و پس از 2014 خواهد بود، طوری که دو انتخابات گذشته پارلمانی و ریاست جمهوری در کشور ما نشان داد که به علت ساختاری نامطلوب و مشکلات دیگر تقلب های فراوانی صورت گرفت که این روند باعث نگرانی های ملت، احزاب و جامعه جهانی برای انتخابات سال 2014 شده است.

در ادامه نیز محمد محقق نماینده مردم کابل در مجلس و از اعضای جبهه ملی گفت: تمرکز قدرت و انحصار تصمیم گیری ها، توسط حلقه ای خاص در افغانستان سبب شده تا تصمیم هایی که در ارگ گرفته می شود به نفع همه مردم افغانستان نباشد.

او با انتقاد از متمرکز بودن قدرت در نظام کنونی افغانستان، گفت که نظامی در افغانستان باید به وجود بیاید تا مردم، در آن مشارکت وسیع داشته و در تصمیم گیری های آن سهیم باشند.

محقق تصریح کرد که غیر متمرکز سازی نظام هم یک مساله سیاسی و هم یک مساله دینی است و متضمن شریک ساختن و توزیع عادلانه قدرت در میان همه مردم است.

گفتنی است که جبهه ملی از جریان های سیاسی مخالف سیاسی دولت است و تاکنون اقدامات این جبهه مخصوصا در راستای تغییر ساختار نظام سیاسی کشور از متمرکز ریاستی به پارلمانی و نیز نشست های رهبران آن با سناتوران امریکایی در داخل و خارج از کشور برای همین منظور، خشم و واکنش تند حکومت را برانگیخته است.

این در حالی است که اعضای این جبهه را متحدان سابق کرزی و مخالفان سیاسی کنونی او تشکیل می دهند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر